14 augustus 202015:00

Door Wilma Olijhoek

Info van de bond

Nieuws NOC*NSF | Zo doe je als sportclub mee aan de NOC*NSF Nationale Sportweek

Tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek laten we heel Nederland zien dat iedereenā€Ækanā€Ægenieten van sport en beweging. Want sport verbindt en levert mooie vriendschappen op.ā€ÆKortom: ā€˜sport doet iets met jeā€™. Dat is ook weer het thema van de NOC*NSF Nationale Sportweek dit jaar!

Wij vinden het super als jullie club meedoet aan de NOC*NSF Nationale Sportweek. Zo zetten we samen sport Ć©n jouw vereniging op de kaart. Hoe? Door de sport een boost te geven:

Schrijf je in en doe mee!
Iedere sportclub kan meedoen aan de NOC*NSF Nationale Sportweek. Schrijf je in, dan doe jij officieel mee met de sportweek houden wij je op de hoogte van alle ontwikkelingen. Na inschrijving krijg je als eerste toegang tot de toolkit, inspirerende voorbeelden en bruikbare content die jij kan inzetten om nieuwe sporters aan te trekken voor jouw club.

Stimuleer de sportdeelname
Een vitaal Nederland bereik je niet alleen: hoe meer sportclubs meedoen met de NOC*NSF Sportweek, hoe meer sporters we samen bereiken.

Sluit aan bij de activiteiten vanuit de NOC*NSF Nationale Sportweek voor extra activatie. Schrijf je in en blijf op de hoogte van de activiteiten en hoe jij hieraan mee kan doen. Vanaf 10 augustus krijg je toegang tot de communicatie toolkit. In deze toolkit vind je diverse templates die je, indien gewenst, kan personaliseren om jouw sport te promoten tijdens de sportweek. Deel sport-doet-iets-met-je verhalen van de club op onze website en inspireer en motiveer anderen om dit ook te doen.

Promoot via social media
Laat jullie volgers op social media weten wat de sport(club) met jullie doet en roep jullie leden op hetzelfde te doen. Dat kan natuurlijk de tijdens de sportweek, maar ook voorafgaand. Deel je mooiste sportmomenten met ons! Vergeet niet @nocnsf erin te taggen en gebruik de volgende hashtags:

#NSW2020
#BeActive
#sportdoetietsmetje

Organiseer sportactiviteit(en) volgens de richtlijnen
Hebben jullie leuke ideeƫn voor sportactiviteiten? Voer ze uit tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek! Des te meer geluid, des te meer succes.

Uiteraard wel op basis van de geldende richtlijnen, wees creatief! Er zijn tal mooie buitenlocaties in de omgeving, of mogelijkheden om te sporten op anderhalve meter afstand. Alleen gezamenlijk kunnen we laten zien dat iedereen kan genieten van sporten en bewegen. Vergeet niet altijd het sportbedrijf op de hoogte te stellen van georganiseerde activiteiten. Zij kunnen vaak ook nog extra ondersteuning bieden, of wellicht de sportbond. Wij hebben namelijk de sportbonden gevraagd of zij hun clubs in het zonnetje willen zetten tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek.

Extra promotie
Deā€Æbeste ambassadeurs zijn natuurlijk jouw eigen leden, vrijwilligers en bestuurders.ā€ÆVraagā€Æze daaromā€Æof ze samen met jou de NOC*NSF Nationale Sportweek willen promoten! Deze toppers hebbenā€Æsamenā€Æeen groot bereik en kunnen dus een groot aantal mensen inspireren om te gaan sporten en bewegen.

Delen