Scheidsrechters met communicatie set
Scheidsrechters met communicatie set

26 mei 202213:11

Door Danny Micola von FĂĽrstenrecht

Info van de bond

Samenwerking TeamStripesNL en Axitour voor onderlinge communicatie op het ijs

IJshockey Nederland heeft voor TeamStripesNL een samenwerking opgezet met Axitour voor de aanschaf het AXIWI communicatiesysteem. Deze communicatie setjes dragen bij aan een snellere communicatie op het ijs tussen de scheidsrechters en daarnaast worden ze ingezet tijdens het begeleiden/opleiden van beginnende scheidsrechters.

Leverancier

Axitour Communication Solutions is leverancier van draadloze audio communicatiesystemen. Sinds april 2021 is het Barendrechtse Axitour, met AXIWI® opgenomen in de lijst met scheidsrechter communicatiesystemen van Wereldvoetbalbond FIFA. Op de lijst staan professionele scheidsrechter communicatiesystemen en deze wordt wereldwijd gebruikt door voetbalorganisaties en scheidsrechters. Axitour is zeer verheugd om ijshockey toe te voegen aan de lange lijst van sporten die deze communicatiemiddelen reeds gebruiken tijdens wedstrijden en opleiding doeleinden.

Verbetering

Referee in Chief Martin de Wilde is blij met de samenwerking tussen IJshockey Nederland en Axitour. Collega scheidsrechters kunnen elkaar horen op het ijs als er gecommuniceerd word met spelers of coaches. Je bent veel meer betrokken in de wedstrijd en dit komt ten goede van de game management van de scheidsrechters.

Ik weet uit ervaring dat snelle en goede communicatie op het ijs essentieel is om een juiste beslissing te nemen

— Referee in Chief Martin de Wilde

Beginnende scheidsrechters beter begeleiden

De Referee Coaches van TeamStripesNL zetten de nieuwe communicatiemiddelen in tijdens de begeleiding van beginnende scheidsrechters. De Referee Coach kan vanaf de tribune meeluisteren met de scheidsrechters op het ijs en tips doorgeven via zijn microfoon. Dit zal voornamelijk over de positie en procedures zijn tijdens een wedstrijd, maar ook gelijk luisteren hoe een scheidsrechter communiceert met spelers en coaches op het ijs. Dit kan de Referee Coach weer meenemen in zijn feedback na de wedstrijd. Het is niet de bedoeling dat de Referee Coach zich bemoeid met straffen, dit blijft uiteindelijk de beslissing van de scheidsrechter op het ijs.

Meer informatie over het AXIWI communicatiesysteem? Check de website: www.AXIWI.nl