Ed Den Bosch Viert Zege Tegen Zoetermeer 28122019

31 december 201911:24

ED: Feestelijk einde van 2019 voor Den Bosch en Den Haag

Het tweede team van Hijs Hokij Den Haag heeft 2019 afgesloten met een daverende verrassing. In eigen huis won Den Haag met 7-2 van Eindhoven Kemphanen. Dat was voor Eindhoven de eerste nederlaag van het seizoen. Ook in Den Bosch was er reden tot juichen, Red Eagles pakte de eerste overwinning van het seizoen. Elders in de Eerste Divisie was er ook winst voor Amsterdam in de topper tegen Nijmegen 2.

Hijs Hokij Den Haag 2 – Eindhoven Kemphanen

Den Haag verloor vorige week nog in eigen huis van een andere favoriet voor de titel: Amsterdam Tigers. Tegen Eindhoven ging het een stuk beter. Na een doelpuntloze eerste periode, ontbrandde de wedstrijd volledig in de tweede periode. Ben Rurup opende de score in de 30e minuut, daarna liep Kemphanen in korte tijd tegen veel straffen aan en in de 33e minuut verdubbelde Kai Rens op de powerplay de score: 2-0.

In de slotminuut van de tweede periode ging het mis op het ijs. Een flinke vechtpartij inclusief een goalie fight tussen Julian van Nes en Mike Beeren leidde tot zes match penalty’s for fighting. Naast de goalies moesten ook Joey Beeren, Jeroen Raats (Eindhoven), Jelle Kronenburg en Thomas van Wissen (Den Haag) naar de kleedkamer.

Nadat de rook was opgetrokken, begon Eindhoven uitstekend aan de slotperiode. Koen Bakker scoorde na vijftig seconden al de aansluitingstreffer. Maar tot een comeback kwam het niet. Ben Rurup voltooide zijn hattrick en daardoor liep Den Haag uit naar een 4-1 voorsprong. Het werd na goals van Lorenzo Heemskerk (2) en Joep de Graaf nog veel erger voor Eindhoven. In de laatste minuut bepaalde topscorer Rastislav Veres de eindstand op 7-2.

Ed Den Haag Kleedkamer Feest Na Winst Eindhoven 28122019

Red Eagles Den Bosch – Zoetermeer Panters 2

In Den Bosch ging de strijd om de eerste overwinning van het seizoen voor zowel Den Bosch als Zoetermeer. Sinds de terugkeer in de Eerste Divisie zit het niet mee voor de Bosschenaren. Veel blessureleed en een krappe selectie zorgden voor tegenvallende resultaten. Gelukkig is er de uitstekende Bossche jeugdopleiding die een aantal 15-jarige talenten aan het afleveren is. Vorige week scoorde Finn Filippini zijn eerste goals in de Eerste Divisie en deze week tegen Zoetermeer was het de beurt aan Ryan Hooijmans om te scoren.

In een spannende partij kwam Zoetermeer vroeg in de derde periode op een 4-5 voorsprong via Teris Wright. In het laatste kwartier wist Den Bosch toch de winst naar zich toe te halen. Eerst scoorde Niels Barneveld de 5-5 in de 48e minuut. Barneveld scoorde eerder in de wedstrijd al tweemaal en pakte daarmee een hattrick op. Zes minuten voor tijd schoot Floris Heeringa Den Bosch op voorsprong en in de slotfase zorgde Segun den Otter voor de eindstand: 7-5.

Het enige smetje voor Den Bosch na de eerste seizoensoverwinning was de blessure voor Sean Flynn die uitviel met een breuk in de arm.

Amsterdam Tigers – Nijmegen Devils 2

Er stond ook een heuse topper op het programma in de Eerste Divisie. In een volle Jaap Edenhal nam Amsterdam het op tegen Nijmegen. Bij Tigers keerde goalie Jaimy Missler terug in het shirt van Tigers. Met Missler op doel kwam Amsterdam tot driemaal toe op voorsprong maar zag Nijmegen telkens weer langszij komen. Voor Amsterdam scoorden Calvin Pohlman, Rocco van Hoorn en Sam van Duin. Bij Nijmegen was Dylano Bijsterbosch tweemaal trefzeker en de pas 14-jarige Floris Vooren scoorde alweer zijn vierde goal van het seizoen.

Tien minuten voor tijd scoorde Connor Barrette de 4-3 voor Amsterdam en vijf minuten later zorgde captain Calvin Pohlman met een powerplaygoal voor een marge van twee goals. Die bleek ook nodig want Nijmegen kwam laat in de wedstrijd nog terug tot 5-4 via Mitchel van Holten.

Overige wedstrijden

Dordrecht Lions sloot het jaar af met een 8-5 overwinning op Utrecht Dragons. Floris Veenhuizen scoorde drie goals, Valentijn Scheffe en Sirio Barone waren ieder goed voor twee treffers. Teun Landzaat had twee doelpunten voor de bezoekers uit de Domstad. Ook fotograaf Rene Kamps was er weer bij en zorgde voor deze mooie beelden:

GIJS Groningen boekte in Kardinge een ruime 8-1 overwinning op Smoke Eaters Geleen. Vorige week vierde GIJS nog het 50-jarig bestaan, een week kwam het cadeau in de vorm van drie punten. Sebastiaan Snijder was goed voor een hattrick. Alexander Zimbelmann en Romeo Stroosma scoorden twee goals. De eretreffer voor Geleen kwam op naam van Julian Markgraaf.

Yeti’s Breda kwam vroeg op achterstand tegen OrangeGas Capitals Leeuwarden. David Bartos bracht de gasten op voorsprong maar daarna was er geen houden aan voor Capitals. Robbert Maas, Dennis Donders , Jonty van den Berg, Robbert Marcelis, Bob Teunissen en Bjorn Willemse zorgden voor zes Bredase doelpunten. David Bartos wist nog wel een hattrick op zijn naam te zetten, maar het leverde geen punten op: 6-3.

Tilburg Trappers 3 ging in eigen huis hard onderuit tegen UNIS Flyers Toekomstteam. Mede dankzij twee goals van Pim van der Meulen won Flyers met 2-8 in Tilburg. Angelo van Hulten scoorde beide Tilburgse goals.