Dennis Sikma in actie tijdens het WK in Estland in 2019 in de wedstrijd tegen OekraĂŻne.
Dennis Sikma in actie tijdens het WK in Estland in 2019 in de wedstrijd tegen OekraĂŻne. — © Marco Spelten/Actiefotografie.nl

18 juni 201910:45

Door Joep Meijsen

Flyers: Sikma blijft, Honebeeke weg

Aanvaller Dennis Sikma heeft zijn contract met Unis Flyers Heerenveen met een jaar verlengd. De club moet wel op zoek naar een tweede nieuwe goalie, Jeff Honebeeke kan het topijshockey komend jaar niet combineren met zijn werk en privéleven.

Dat maakt Flyers bekend. De 20-jarige Sikma maakte afgelopen voorjaar zijn debuut in Oranjen en speelde ook het WK met Jong Oranje. Tijdens dat laatste WK nam hij in vijf wedstrijden een goal en vier assists voor zijn rekening. Sikma bleef bij Flyers in Beneliga en play-offs afgelopen jaar puntloos.

De 29-jarige Honebeeke speelde zijn hele loopbaan voor Groningen alvorens hij twee jaar geleden de overstap maakte naar Heerenveen. Daar was hij de tweede man achter Sjoerd Idzenga. Door het vertrek van Honebeeke krijgt Flyers komend seizoen een volledig nieuw goalie-duo. Eerder al werd Martijn Oosterwijk gecontracteerd als opvolger van de gestopte Idzenga. De club zoekt nu naar vervanging voor Honebeeke.

Lees meer op de site van Unis Flyers Heerenveen >>>

Foto: Marco Spelten