AL TIL Hs C 20191122 104

6 december 201922:48

Friday Round-up: Trappers wint topper tegen Leipzig

Tilburg Trappers deed uitstekende zaken in de Oberliga Nord door met 2-0 te winnen van Leipzig. In de Beneliga had Nijmegen geen enkele moeite met Antwerpen en in de Inter Region Cup had Heerenveen overtime nodig om te winnen in Hamm.

Oberliga: Tilburg Trappers – EXA Icefighters Leipzig

Koploper Tilburg moest het opnemen tegen het sterke Leipzig, de nummer drie van de ranglijst. Voor Ian Meierdres was het een bijzonder duel, het was zijn 750e duel in het shirt van Trappers. Dat jubileum bekroonde Meierdres op passende wijze met een shutout. Tilburg trad nog aanzonder Ryan Collier en Reno de Hondt. Tegenstander Leipzig had grotere problemen, de ploeg reisde met 12 spelers en 2 goalies af naar Stappegoor.

Leipzig bleek ondanks de personele problemen een hele taaie tegenstander. Na een doelpuntloze eerste periode werd Trappers sterker in de tweede periode. Een reeks goede kansen, fraaie reddingen van goalie Patrick Glatzel en een schot op de paal waren de voortekenen voor een Tilburgs doelpunt. Na 34 minuten viel dan die openingstreffer. Bartek Bison zorgde voor het Tilburgse doelpunt.

Die stand bleef heel lang op het bord staan. Pas in de allerlaatste minuut viel de tweede Tilburgse goal. Max Hermens schoot de puck in het lege Duitse doel. Tilburg houdt daarmee drie punten voorsprong op Herne dat won in en tegen Rostock.

Beneliga: Select 4-U Devils Nijmegen – Antwerpen Phantoms

Nijmegen had in het eigen Triavium geen moeite met Antwerpen Phantoms. Al na drie minuten opende Oliver Pataky de score voor Devils. Na een kwartier stond het al 3-0 na goals van Brandon Eden en Harley Verkroost. Via Koskinen kwam Phantoms ook op het scorebord maar het slotakkoord in de eerste periode was voor een andere Fin. Henri Sandvik debuteerde voor Nijmegen en scoorde meteen zijn eerste doelpunt.

Levi Houkes was ook op dreef, de captain van Nijmegen scoorde een hattrick in het restant van de wedstrijd. Mede dankzij Houkes kwam de eindstand uit op 11-3. Koskinen scoorde tweemaal voor de bezoekers, ook de eerste doelpuntenmaker van de avond Oliver Pataky voegde een tweede goal toe aan zijn totaal.

Inter Region Cup: Lippe Hockey Hamm – UNIS Flyers Heerenveen

Heerenveen moest vanavond afreizen naar Duitsland voor een duel tegen Hammer Eisbären. De Friezen kwamen in de eerste periode op 0-1 via Jord Smit. In de tweede periode verdubbelde Jasper Nordemann de voorsprong voor Flyers. De derde periode bleek uiteindelijk het meeste spektakel te bevatten. De thuisploeg scoorde al snel de aansluitingstreffer. Trevor Hunt herstelde echter de marge van twee goals namens Flyers, maar Hamm tekende snel na de goal van Hunt voor de aansluitingstreffer.

Met nog 17 seconden te spelen viel dan ook nog de Duitse gelijkmaker. In de verlenging pakte Flyers toch de overwinning. Trevor Petersen scoorde de winnende goal en daardoor nam Flyers twee punten mee terug naar Heerenveen. Flyers komt daarmee op acht punten uit vier wedstrijden in de IRC en doet daarmee ook in deze competitie mee om de bovenste plekken.