2009 0695

18 oktober 201923:09

Friday roundup: comebacks Trappers en Hijs, Flyers te sterk voor Geleen

Tilburg Trappers knokte zich vrijdagavond in Hannover terug van een 3-0 achterstand tegen de Scorpions om in overtime te winnen. In de Beker van Nederland waren er zeges voor Den Haag in Nijmegen en voor Heerenveen in eigen huis tegen Geleen.

Hannover Scorpions - Tilburg Trappers 3-4 (OT)

Via drie goals in zes minuten tijd greep Hannover Scorpions in de eerste periode het initiatief. De nog ongeslagen ploeg uit de Hanzestad kwam via Reib na dertien minuten op voorsprong, zag daarna Robinson de score verdubbelen en tenslotte zorgde Björn Bombis voor het slotakkoord in de openingsperiode. Twee van de treffers vielen op de powerplay.

Zoals zo vaak sinds de overstap naar de Oberliga nam Trappers langzaam het initiatief in de wedstrijd over, waarna de ontmoeting in de slotfase in het eigen voordeel werd beslist. Het was Mitch Bruijsten die na 34 minuten voor de eerste Trappers-treffer tekende. Negen minuten voor tijd zorgde Max Hermens voor de aansluitingstreffer en een goal van Kevin Bruijsten met nog iets meer dan drie minuten te spelen zorgde ervoor dat overtime noodzakelijk werd.

Het was uiteindelijk Diego Hofland die zich tot held kroonde door de comeback van Trappers een feestelijk staartje te geven en Scorpions de eerste nederlaag van het nieuwe seizoen te bezorgen. Hofland en Max Hermens haden ieder een goal en een assist in het duel, terwijl Reno de Hondt twee assists voor zijn rekening nam.

Zondag wacht Trappers in eigen stadion de andere ploeg uit Hannover, de Indians, als tegenstander. Omdat Herne in Hamburg tegen een 4-1 nederlaag aanliep is Hannover Scorpions door het punt van vanavond wel de nieuwe koploper. Trappers volgt op twee punten afstand op de derde plaats.

Select 4-U Nijmegen Devils - Cairox Hijs Hokij Den Haag 4-5

Den Haag was Nijmegen voor de tweede keer de baas in een spannende wedstrijd. Na de zege in de finale om de Ron Bertelingschaal aan het begin van het seizoen in overtime, werd het nu in de Beker van Nederland 4-5 in het voordeel van de Haagse formatie.

Nijmegen kwam via goals van Jeffrey Melissant en Cas Staps in de openingsfase op 2-0, maar zag later in de openingsperiode Joey Oosterveld voor de aansluitingstreffer zorgen. In de slotfase van de tweede doorgang greep Hijs daarna het initiatief, Marco Bommezijn en Jasper Kick scoorden binnen 33 seconden om de stand op 2-3 in het voordeel van Den Haag te brengen.

Met nog 12,5 minuut te spelen in de reguliere speeltijd was het opnieuw Kick die tot scoren kwam en de marge op twee bracht. Melissant bracht daarna de spanning weer terug in het duel, maar Den Haag antwoordde in de slotfase met een treffer van Alan van Bentem. In de slotminuut verkortte Devils de achterstand nog een keer via Levi Houkes, maar de resterende speeltijd was niet voldoende om nog een gelijkmaker af te dwingen, waardoor Hijs met de punten in de bus naar huis kon.

Unis Flyers Heerenveen - Microz Eaters Limburg 5-2

Heerenveen en Geleen waren vrijdagavond grote delen van de wedstrijd goed aan elkaar gewaagd in een lekker gevuld Thialf. Uiteindelijk was het Flyers dat op de belangrijke momenten effectiever omging met de kansen en via een sterke penaltykill de kansen van Geleen met een man meer op het ijs onschadelijk wist te maken.

De eerste periode tussen de nummers Ă©Ă©n en drie van de Beker van Nederland-competitie kenmerkte zich door veel slordige passes en puckverlies. Kansen waren schaars, al had bijvoorbeeld Marco Postma in het shirt van Eaters de kans om tegen zijn oude ploeg te scoren in zijn voormalige thuishal.

Zoals zo vaak in dit soort duels is het wachten op het openingsdoelpunt voordat het spektakel begint. Dat gebeurde zo'n beetje halverwege de wedstrijd toen Marc Nijland vanaf de zijkant kwam inschaatsen om met een handig schot Rowan Delil te verschalken. Enkele minuten later was het alweer geijk. Nick Verschuren sloeg zijn slag op de delayed penalty om de stand op 1-1 te brengen.

Het momentum in de ontmoeting schoof daarna echter richting Flyers dat via een schot van Ronald Wurm opnieuw op voorsprong kwam en vervolgens via prachtige schaatsactie van Marc Nijland verder uitliep, 3-1 in het voordeel van de thuisclub.

Eaters kreeg in de openingsfase de kans om terug te komen in een powerplay, maar zodra Flyers weer compleet was, sloeg de ploeg opnieuw toe via een snelle aanvalsactie. Trevor Petersen scoorde van dichtbij de vierde Flyers-treffer. Een dubbele straf tegen Eaters werd daarna professioneel afgestraft door Flyers, waarbij Pippo Limnell het beslissende schot loste. Met een mooie backhander hoog in het net zorgde Akim Ramoul na een prima combinatie met Marco Postma voor de 5-2 eindstand.