2008 0897

14 februari 202023:29

Friday roundup: Sterk slot Oberliga-Trappers - Dikke zege Devils - Punt voor Beneliga-Trappers - Comeback Hijs

De Oberliga-Trappers hadden een ijzersterk slot nodig voor een zege in Halle, Den Haag kwam terug uit achterstand voor een nipte zege op Geleen, Nijmegen Devils haalde de dubbele cijfers tegen Luik en de Beneliga-Trappers haalden tegen Zoetermeer hun eerste punt van het seizoen.

Saale Bulls Halle - Tilburg Trappers 3-5 (2-0, 1-0, 0-5)

Tilburg Trappers scoorde vijf keer in de slotperiode tegen Halle en poetste daarmee een 3-0 achterstand weg om de volle buit mee naar huis te nemen. Diego Hofland had twee goals en twee assists voor Trappers.

Halle was enkele weken geleden al een lastige tegenstander voor Trappers, dat overtime nodig had om thuis te winnen. Ook deze keer moest Tilburg alles uit de kast halen om de nummer zeven van de Oberliga Nord de baas te blijven. Voor ruim 2100 toeschouwers keek Trappers met nog iets meer dan vijf minuten te spelen nog tegen een achterstand aan, maar trok de situatie alsnog recht.

Kyle Helms en Michal Bezouska hadden Halle in de eerste periode een voorsprong gegeven en na vijf minuten in de tweede doorgang was het Sergei Stas die er zelfs 3-0 van maakte voor de thuisploeg. De comeback begon pas na het tweede rustsignaal toen Alexei Loginov iets terugdeed namens Trappers. De hoop begon daarna tien minuten voor tijd te gloren toen Max Hermens de aansluitingstreffer voor zijn rekening nam.

Een powerplay bood Kevin Bruijsten daarna de mogelijkheid om de ploegen op 54.54 weer op gelijke hoogte te brengen. Een dubbelslag van Diego Hofland was daarna voldoende voor de drie punten. Herne won zijn wedstrijd in Essen met 4-8, maar loopt door de comeback in Halle niet in op Trappers. Zondagmiddag op de ongebruikelijke tijd van 13.30 uur is hekkensluiter Krefeld de volgende tegenstander voor de trotse koploper in de Oberliga Nord.

Cairox Hijs Hokij Den Haag - Microz Eaters Geleen 8-6 (2-3, 2-2, 4-1)

Den Haag werkte in eigen huis een 2-5 achterstand tegen Geleen weg voor een uiteindelijke 8-6 overwinning. Justin Evers, Jasper Kick en Doug Rose scoorden ieder twee keer voor het team van Chris Eimers, Nick Verschuren en Wannes Moons waren twee keer succesvol voor Geleen.

De wedstrijd begon prima voor Den Haag, dat zag dat achter elkaar twee Eaters-spelers naar de strafbank werden gezonden en Reinier Staats hier optimaal gebruik van zagen maken. In de resterende straf zorgde Jasper Kick zelfs voor de 2-0. Daarna was het echter vooral Eaters wat de klok zsloeg. De aansluitingstreffer van Nick Verschuren viel halverwege de periode en Yan Turcotte en Wannes Moons scoorden binnen een halve minuut van elkaar om ervoor te zorgen dat Eaters met een voorsprong de eerste pauze inging.

Geleen kwam in de openingsminuut van de tweede periode zelfs op 2-4, terwijl vijf minuten later Mitch Koumans de marge opvoerde naar drie goals. Een stevige straf tegen Yan Turcotte zette halverwege het duel de deur weer op een kier voor Hijs en de Haagse ploeg trapte die deur daarna hard open via goals van Doug Rose en Zach Doerring.

Daarmee kantelde het evenwicht in de wedstrijd. Na vijf minuten in de tweede periode was het Justin Evers die de gelijkmaker voor zijn rekening nam, de Utrechter zorgde weer twee minuten later voor de voorsprong, die vervolgens door Doug Rose nog verder werd uitgebouwd. Wannes Moons zorgde er nog voor dat de achterstand van Eaters terug werd gebracht tot een goal, maar een gelijkmaker zat er niet meer in. Jasper Kick zorgde voor de 8-6 eindstand.

Select 4-U Nijmegen Devils - Luik Bulldogs 10-2 (4-0, 3-1, 3-1)

Nijmegen Devils deed goede zaken op de ranglijst met een ruime overwinning in eigen huis tegen het veel hoger geplaatste Luik Bulldogs. Branden Eden scoorde drie keer voor de Nijmegenaren.

Devils pakte al in de eerste periode duidelijk de controle over de wedstrijd. Binnen iets meer dan tien minuten was het al 3-0 voor de Nijmegenaren via goals van Jan Jarabek, Levi Houkes en Nick de Jong. Nog voor het eerste rustsignaal was het Houkes die er met zijn tweede van de avond op de powerplay 4-0 van maakte.

Die dominantie werd in de openingsminuten van de tweede periode verder voortgezet. Via goals van wederom Nick de Jong en Branden Eden liep Devils zelfs uit naar 6-0, alvoens Jessyko Bernard iets terugdeed namens de ploeg uit Franstalig België. Devils liet zich echter de kaas niet van het brood eten en via treffers van opnieuw Eden en Dylano Bijsterbosch aan weerzijden van de tweede pauze werd het 8-1 in het voordeel van Nijmegen.

Jordan Paulus bracht Luik nog iets terug, maar goals van Wessel Copier en opnieuw Eden zorgden ervoor dat Nijmegen de dubbele cijfers haalde in het duel.

Tilburg Trappers - Zoetermeer Panters 5-6 (OT) (1-3, 4-1, 0-1, 0-1)

Het Beneliga-team van Tilburg Trappers is van de gehate nul af in de Beneliga. Tegen Zoetermeer werd op vrijdagavond de overtime gehaald. Daarin was het echter Panters dat via Berry Donders ervoor zorgde dat het bonuspunt bij Zoetermeer terechtkwam.

Voor Trappers had zelfs enige tijd zicht op een overwinning. De ploeg kwam knap terug uit een 1-3 achterstand om de tweede periode af te sluiten met een 5-4 voorsprong. Thomas Borgman nam echter tien minuten voor tijd de gelijkmaker voor zijn rekening vanuit Panters-perspectief en Donders scoorde het winnende doelpunt na bijna zes minuten extra tijd.

Diego Kleijssen had Tilburg met een powerplaygoal op voorsprong gebracht, voordat Joy Turpijn (2) en Jay Huisman ervoor zorgden dat Panters met een 1-3 voorsprong konden gaan rusten. Het jonge Trappers-team kwam echter dapper terug. Donovan de Zwart en Niels Lemans zorgden ervoor dat de ploegen na zes minuten in de tweede doorgang weer op gelijke hoogte stonden.

Ferenc Kocsis gaf Panters halverwege het duel opnieuw een voorsprong, maar Bryan Vos nam de gelijkmaker voor zijn rekening en Wesley de Bruijn schoot zijn team op de powerplay op voorsprong. Het was uiteindelijk goed voor een punt.