1922 0491

11 januari 201923:14

Friday roundup: Trappers in overtime langs Scorpions, Hyc pakt topper, Devils winnen generale

Tilburg Trappers won vrijdagavond de topper in Hannover tegen de lokale Scorpions in overtime. Kilian van Gorp scoorde het winnende doelpunt. Levi Houkes had twee goals en twee assists in de 5-4 overwinning van Nijmegen Devils op Den Haag in een voorproefje op de bekerfinale.

Hannover Scorpions - Tilburg Trappers (Oberliga)

Tilburg Trappers doorbrak vrijdagavond een lange zegereeks van Hannover Scorpions door in de Hanzestad in overtime te winnen met 3-4. Het winnende doelpunt kwam van de stick van Kilian van Gorp. Trappers keek in het duel lange tijd tegen een achterstand aan, kwam in de slotperiode op gelijke hoogte en trok dus in de extra tijd de winst naar zich toe.

De Hannoveriaanse scherpschutter Bjorn Bombis opende de score met Nick de Ruijter op de strafbank voor slashing. Trappers gaf in totaal vier powerplays weg in de openingsperiode en de straf tegen Ryan Collier met nog iets meer dan twee minuten te spelen leverde Scorpions de tweede treffer op. Chad Niddery scoorde die treffer.

Nog in dezelfde minuut zorgde Ryan Collier voor de aansluitingstreffer, maar weer een minuut later lag de puck aan de andere kant in het net. Mathew Wilkins zorgde ervoor dat Hannover met 3-1 kon gaan rusten. Het enige doelpunt in de tweede periode kwam van de stick van Nick de Ruijter, waardoor Trappers de slotperiode nog met een achterstand begon.

Een vroege straf in die periode tegen Hannover bood Ivy van den Heuvel de kans om Tilburg langszij te brengen, waardoor de overtime noodzakelijk werd. De treffer van Van Gorp vergroot de voorsprong van Tilburg aan de kop van de Oberliga Nord naar tien punten.

Era Renomar Hyc Herentals - Microz Eaters Limburg 5-4

De spannende topper tussen de nummers Ă©Ă©n en twee in de Beneliga eindigde in een 5-4 overwinning voor Herentals. Vincent Morgan scoorde vanaf de blauwe lijn anderhalve minuut voor tijd de winnende goal tegen Geleen,

Geleen knipperde na de openings-face-off twee keer met de ogen en stond al met 2-0 achter. Kyle Brothers en Ben Vercammen scoorden de goals. Zeven minuten later stond het echter alweer gelijk via Levi Smeets en Matthew Beer en Lukasz Bartek zorgde er zelfs voor dat Eaters met een voorsprong de eerste pauze inging.

Een powerplay-goal van Emiel Goris bracht de situatie weer in evenwicht en via een penaltyshot van Preston Shupe werd het zelfs 4-3 in het voordeel van Herentals. Met zijn tweede van de avond zorgde Levi Smeets er op de powerplay voor dat Geleen richting de overtime leek te gaan, maar de treffer met nog anderhalve minuut te spelen van Morgan vormde uiteindelijk het verschil tussen de twee ploegen.

Door de zege bouwt Herentals zijn koppositie in de Beneliga verder uit. Voor beide teams was het de enige wedstrijd dit weekeinde.

1922 0547

Ahoud Devils Nijmegen - Cairox Hijs Hokij Den Haag 5-4

Nijmegen Devils boekte in eigen huis een nipte overwinning op Den Haag in een voorproefje op de bekerfinale over enkele weken. Levi Houkes had twee goals en twee assists voor Nijmegen en Branden Eden twee goals en een assist. Alan van Bentem scoorde twee keer voor Den Haag.

Voor een kleine 750 toeschouwers pakte Den Haag het initiatief in de ontmoeting. Alan van Bentem zorgde vroeg voor de 1-0 en Mike Verschuren verdubbelde die score 4,5 minuut later. Nog voor het einde van de periode stond Nijmegen alweer op gelijke hoogte. RJ Ross zorgde voor de aansluitingstreffer en met nog dertien seconden te gaan in de periode prikte Eden shorthanded de gelijkmaker binnen.

Nijmegen greep daarna in de tweede periode de macht. Levi Houkes zette Devils in de openingsfase op voorsprong. Van Bentem maakte met zijn tweede van de avond nog gelijk. Treffers van Houkes en Eden bezorgden Nijmegen echter het voordeel dat uiteindelijk beslissend zou blijken. In de slotperiode was alleen Joey Oosterveld nog succesvol namens Den Haag.

Zoetermeer Panters - Antwerpen Phantoms 4-3

Zoetermeer Panters had overtime nodig om de nummer laatst in de Beneliga, Antwerpen, te verslaan. Michael van Rijswijk scoorde in de extra tijd het winnende doelpunt, nadat Dusan Kmec vijf minuten voor tijd de gelijkmaker had gescoord. Teris Wright had eerder in het duel Zoetermeer aan de leiding bracht, Axl Killa zorgde voor de gelijkamer. Erik Brand en Justin van Baarsen wisselden daarna treffers uit en Jens Engelen gaf Antwerpen zelfs de kans op een stuntje, maar de goals van Kmec en Van Rijswijk bezorgden Panters het bonuspunt. Beide ploegen staan zondag weer tegenover elkaar. Dan in Antwerpen.