Al Til Ros 20191220 105

20 december 201922:23

Friday roundup: Trappers simpel langs Rostock

Kevin Bruijsten had twee goals en een assist een zorgeloze 7-3 zege van Tilburg Trappers in de Oberliga Nord tegen Rostock Piranhas.

Tilburg Trappers - Rostock Piranhas 7-3 (4-1, 3-1, 0-1)

Bijna 2500 toeschouwers zagen Trappers al in de eerste dikke zeven minuten uitlopen naar een ruime voorsprong om daarna het initiatief in de ontmoeting niet meer uit handen te geven. Het was Mitch Bruijsten die met iets minder dan drie minuten op de klok de openingstreffer voor zijn rekening nam. Drie minuten later zorgde Danny Stempher voor de 2-0 en weer anderhalve minuut later was het al 4-0. Jordy van Oorschot en Kevin Bruijsten kwamen tot scoren.

Daarmee was het duel feitelijk al beslist. Jonas Gerstung deed weliswaar in het restant van de eerste periode nog wat terug, maar in de tweede periode liep Tilburg alleen maar verder uit. Jonne de Bonth, nogmaals Kevin Bruijsten en Bartek Bison namen die goals voor hun rekening. Rostock stelde daar alleen een treffer van Chris Stanley tegenover.

In de slotperiode scoorde Maurice Becker nog voor Rostock om de eindstand op 7-3 te bepalen. Jordy van Oorschot had een goal en twee assists, Jordy Verkiel en Delaney Hessels pikten twee assists op. De bij Rostock debuterende Canadees Ned Lukacevic kwam uit op -4 in zijn eerste wedstrijd voor zijn nieuwe club.

Foto's: Arie Leeuwesteijn