Trappers stond het grootste deel van de wedstrijd op voorsprong in Rostock, ondanks het feit dat een belangrijk deel van de selectie actief is op het pre-OKT in Kazachstan. Het zorgde ervoor dat naast de ervaren kern van de ploeg er relatief veel jonge spelers ervaring mochten opdoen. Trappers kreeg bovendien ten opzichte van de week ervoor de jeugdinternationals terug in de opstelling.

Het was Jordy van Oorschot die Tilburg na acht minuten spelen op voorsprong bracht. Mitch Bruijsten verdubbelde de leiding vroeg in de tweede periode en hoewel Piranhas via een treffer van Werner Hartmann halverwege het duel iets terugdeed, bleef de Tilburgse voorsprong lang op het scorebord staan. Pas met nog maar twaalf minuten op de klok was het Chris Stanley die Rostock op gelijke hoogte bracht.

Met twee goals in drie minuten tijd, van Jannik Weist en Constantin Koopmann, greep Rostock in de slotfase het initiatief. Alexei Loginov bracht Trappers in de slotminuut nog terug tot op één goal, maar een gelijkmaker zat er niet meer in. Mitch Bruijsten had een goal en twee assists en Diego Hofland had twee helpers. Het is de enige wedstrijd van Tilburg dit weekeinde, de ontmoeting met Herne die voor zondag op het programma stond is verschoven.

Archieffoto: Arie Leeuwesteijn