Trappers Indians Oberliga duel de Hondt 02 2018

10 februari 201800:01

Friday roundup: Trappers zeker van eerste plaats

Een volle vrijdagavond in het Nederlandse ijshockey. Trappers won in eigen huis met 3-1 van Hannover Indians. In de Beneliga waren er zeges voor Den Haag, Geleen, Nijmegen en Heerenveen.

Tilburg Trappers - Hannover Indians

Door een nederlaag van Halle afgelopen dinsdag was Tilburg al verzekerd van de eerste plek in de Meisterrunde van de Oberliga Nord. Om deze prestatie kracht bij te zetten, versloeg Trappers in eigen huis Hannover Indians met 3-1. Trappers scoorde driemaal in de tweede periode via Ryan Collier, Kevin Bruijsten en Mitch Bruijsten.

Foto's: Arie Leeuwesteijn

Hijs Hokij Den Haag - Chiefs Leuven

Chiefs Leuven was dichtbij een punt in Den Haag. Uiteindelijk won de kersverse Nederlandse bekerwinnaar met 4-3. Met nog zeven minuten te spelen ging Leuven nog met 2-3 aan de leiding. Goals van Oliver Pataky en Raymond van der Schuit zorgden dat de drie punten in de Hofstad bleven. Van der Schuit werd na afloop nog bekroond als Player of the Month voor de maand januari. Deze prijs is weer nieuw leven ingeblazen door de website Face-Off.nl in samenwerking met CCM Hockey.

ERA Renomar HYC Herentals - Laco Eaters Limburg

Ook Herentals en Geleen maakten er een spannende avond van. Eaters leek zes minuten voor tijd op rozen te zitten toen Jonas Huovinen de 1-3 scoorde. De thuisploeg kwam echter nog terug tot 3-3 via goals van Jordy van Dyck en Shawn Hulshof.

In overtime pakte Geleen alsnog de winst dankzij een treffer van Slawomir Krzak.

UNIS Flyers Heerenveen - Tilburg Trappers Toekomstteam

Heerenveen herstelde zich van de nederlaag in de bekerfinale. De Friezen wonnen met 5-0 van Tilburg. Yan Turcotte scoorde tweemaal voor Flyers. De overige doelpunten kwamen op naam van Ronald Wurm, Aldo van Aalderen en Lars den Edel.Jeff Honebeek verdiende de shutout namens Flyers. Bekijk hieronder sommige hoogtepunten en de reactie van Flyers-coach Mike Nason.

Ahoud Devils Nijmegen - Red Eagles Den Bosch

Ook Nijmegen boekte een 5-0 overwinning. Devils was te sterk voor rode lantaarndrager Den Bosch. De goals kwamen op naam van Marek Pitka, Justin Evers, Wessel Copier, Jasper Nordemann en Aivaras Bendzius. Jeffrey Vermeulen behaalde de shutout namens Devils.