Al Til Hin 20200103 101

3 januari 202022:44

Friday roundup: Zeges voor Trappers en Flyers, afgelasting in Den Haag

Tilburg Trappers behield de ongeslagen status in eigen huis. Met veel moeite wonnen de Tilburgers in overtime met 1-0 van Hannover Indians. In de Beneliga won Heerenveen in eigen huis van Leuven. De derde geplande wedstrijd op vrijdag tussen Den Haag en Nijmegen ging niet door.

Cairox Hijs Hokij Den Haag – Select 4-U Devils Nijmegen

In de Haagse Uithof kon er helaas niet worden gespeeld. Gedurende de avond liet Den Haag weten dat door slecht ijs de wedstrijd is afgelast. Er zal gekeken worden naar een nieuwe datum om de wedstrijd alsnog te spelen

UNIS Flyers Heerenveen – Chiefs Leuven

Op papier was de ontmoeting tussen Heerenveen en Leuven erg interessant. Heerenveen leed vorige week de eerste nederlaag van dit seizoen in de Beneliga en nummer vier Leuven kent een sterk seizoen. Op het ijs bleek Heerenveen echter een maatje te groot voor Chiefs. Na twinting minuten stond Flyers al met 3-0 voor. Pippo Limnell opende na dertien minuten de score voor de thuisploeg, Lars den Edel zorgden voor de overige twee goals in het eerste bedrijf.

Aan het begin van de tweede periode ging Flyers door met scoren. Trevor Petersen scoorde tweemaal in korte tijd: 5-0. Via William Kangasniemi kwam Leuven daarna op het scorebord. Daar zou het bij blijven voor de bezoekers want nog voor de tweede pauze voltooide Lars den Edel zijn hattrick. Bij Flyers maakte overigens verdediger Niels van der Vossen zijn rentree in Thialf.

Vijf minuten voor tijd behaalde ook Petersen zijn hattrick. Het slotakkoord was voor Brent Janssen die in de 57eminuut de eindstand op 8-1 bepaalde. Door de overwinning blijft Flyers riant koploper in de Beneliga met 28 punten uit 10 wedstrijden. Leuven staat nog wel vierde met 15 punten uit 10 wedstrijden. Achtervolgers Luik en Geleen kunnen Chiefs echter wel passeren dit weekend. Heerenveen gaat morgen op bezoek bij het nog puntloze Tilburg, Leuven neemt het zondag thuis open tegen een andere grootmacht: Herentals.

Tilburg Trappers – Hannover Indians

Voor de tweede keer dit seizoen wist Hannover een punt mee te nemen uit Stappegoor. Daarmee toonde Indians nog maar eens aan dat het een taaie ploeg is ondanks de lagere positie op de ranglijst. Trappers zag Wouter Sars en Reno de Hondt weer aansluiten bij de ploeg. Ryan Collier (blessure) en Ninho Hessels (schorsing) ontbraken nog.

Tilburg had veruit de meeste schoten tegen Hannover (31 tegen 19) maar kreeg de puck niet langs goalie Kristian Hufsky. Pas na 62 minuten viel de eerste en enige treffer te bewonderen. Trappers begon sterk aan de overtime en dwong direct kansen af. Uiteindelijk werd Kevin Bruijsten de matchwinnaar met zijn twaalfde doelpunt van het seizoen. Ian Meierdres pakte zijn derde shutout van deze jaargang.