Img 7012

8 februari 202015:55

Oranjevrouwen zegevieren in tweede duel

Het Nederlandse vrouwenteam heeft de tweede wedstrijd van de back-to-back-serie tegen Oostenrijk met 6-2 gewonnen. Oranje scoorde drie keer in de slotperiode om de overwinning met ruime cijfers binnen te slepen. Marée Dijkema en Zoe Barbier scoorden ieder twee keer.

Het Nederlands vrouwenteam moest op vrijdagavond een nederlaag slikken na penaltyshots, maar kwam op zaterdagmiddag als een komeet uit de startblokken. Deze keer leverde het openingsoffensief wel volop kansen op. Met Lisa Daams als de startende goalie was het Savine Wielenga die al na iets meer dan een minuut de score opende. Enkele minuten later was het Zoe Barbier die de tweede treffer voor haar rekening nam en na 7,5 minuut as het Marée Dijkema die Oranje op 3-0 bracht.

Oostenrijk, dat sinds donderdag in Nederland is en ook met een trainingskamp bezig is aan de voorbereiding op het WK in Frankijk, wist een minuut voor het einde van de periode nog wel iets terug te doen. De ploeg kreeg vroeg in de tweede doorgang een gouden kans om helemaal terug te komen in de wedstrijd, maar het penaltyshot werd niet geconverteerd. De aansluitingstreffer viel uiteindelijk echter toch met nog ruim vijf minuten te spelen in de tweede periode via Anja Trummer.

Daarmee lieten de ploegen opnieuw zien aan elkaar gewaagd te zijn. Oostenrijk is al jaren een vaste waarde op het niveau waar Nederland na twee promoties op rij komende april in Frankrijk mag aantreden. Twee eerdere oefenwedstrijden werden door Nederland gewonnen en in de slotperiode zorgde Oranje ervoor dat het drie wedstrijden in vier werd.

Met inmiddels Emma Fondse in het doel slaagde Nederland en vijf minuten voor tijd in om via de tweede treffer van Zoe Barbier uit te lopen naar 4-2. Oostenrijk besloot niet veel later om de goalie naar de kant te halen, wat de in Canada voor Concordia University in Montreal spelende Bieke van Nes in staat stelde voord e 5-2 te zorgen. Marée Dijkema zorgde daarna tien seconden voor tijd voor de slagroom op de taart met haar tweede goal.

Hilde Huisman en Kayleigh Hamers hadden twee assists. Van Nes een goal en een assist.