49055299267 2C5F864E82 K

16 november 201923:35

Saturday round-up: Zoetermeer verslaat Geleen

Twee wedstrijden in de Beneliga vanavond en een duel in de Inter Regio Cup. In de Beneliga zorgde Zoetermeer voor een verrassing door met maar liefst 6-0 te winnen van Geleen. Heerenveen boekte opnieuw een zege door in Luik met 3-4 te winnen. Tenslotte blijft Leuven het ook goed doen met opnieuw winst in de IRC.

Zoetermeer Panters - Microz Eaters Limburg (Beneliga)

Zoetermeer Panters boekte de eerste overwinning in de Beneliga en deed dat op een uitstekende wijze. In het eigen Silverdome was Zoetermeer veel te sterk voor Eaters en zorgde daarmee voor een vervelend debuut voor de Finse aanvaller Patrick Moisio van Geleen. Na elf minuten stond het al 3-0 voor Panters dankzij twee goals van Ferenc Kocsis en een treffer van Nick Maas. De derde goal was meteen het signaal voor Andy Tenbult om zijn goalie Rowan Delil naar de kant te halen. Sander Kösters nam het stokje over. Zeven minuten later moest ook Kösters een goal toestaan. Jay Huisman zorgde voor de 4-0.

Daarna volgde nog twee goals voor de thuisploeg. In de 36e minuut was Erik Brand trefzeker en het slotakkoord was voor Joy Turpijn. Panters staat door de overwinning op drie punten uit twee wedstrijden. Eaters blijft op Ă©Ă©n punt uit twee wedstrijden

Archieffoto: Robert Bos

Luik Bulldogs - UNIS Flyers Heerenveen (Beneliga)

Heerenveen blijft imponeren dit seizoen en behield de ongeslagen status in de Beneliga na de lastige uitwedstrijd in Luik. Adam Bezak opende na vijf minuten de score in Luik. In de tweede periode scoorde Jessyko Bernard na vijf minuten met een powerplaygoal de 1-1. Flyers sloeg toe in de 30e en 31e minuut. Jasper Nordemann en Juha Kiilhoma brachten hun ploeg op een 1-3 voorsprong. Even later bracht Alexandre Bremer met de Luikse aansluitingstreffer de spanning weer volledig terug.

Die stand bleef lang op het bord totdat topscorer Trevor Petersen zeven minuten voor tijd de marge weer naar twee tilde: 2-4. Met een straf voor Bremer in de 57e minuut leek de slotfase een makkie te worden voor Flyers. Het werd toch nog spannend na de shorthanded goal van Brett Oliphant: 3-4.

De gelijkmaker bleef echter uit zodat Flyers de trotse koploper blijft met de volle 12 punten uit vier wedstrijden. Luik blijft op twee punten uit twee wedstrijden.

Chiefs Leuven - Dinslaken Kobras (Inter Region Cup)

Net als Heerenveen is ook Chiefs Leuven prima bezig dit seizoen. De Belgische formatie won voor de tweede dag op rij in de Inter Region Cup. De bezoekers uit Dinslaken pakte nog wel een 0-2 voorsprong door twee goals van Jesse Parker in de eerste periode.

Via Rino Dhondt en William Kangasniemi kwam Leuven in de tweede periode langszij. In de derde periode trok Leuven de winst naar zich toe. Adam Logozzo en Iniaz Steyaert zorgden voor de doelpunten en de 4-2 eindstand.