2020 0442

5 januari 202022:24

Sunday roundup: Trappers wint bij Scorpions, Eaters scoren 20 keer, Nijmegen haalt dubbele cijfers, Herentals blijft Leuven nipt voor

De Oberliga-Trappers wonnen zondag in Hannover, terwijl Geleen over de Beneliga-Trappers heenwalste. Nijmegen haalde de dubbele cijfers tegen Neuss en Herentals bleef Leuven nipt te baas. Het duel tussen Antwerpen en Mechelen werd bij 0-4 gestaakt.

Hannover Scorpions - Tilburg Trappers 1-4 (0-1, 0-1, 1-2)

Tilburg won voor de tweede keer dit weekeinde van een ploeg uit Hannover en in tegenstelling tot afgelopen vrijdag morste Trappers tegen Scorpions geen punt. In een duel met ruim honderd strafminuten, inclusief het van het ijs sturen van de Tilburgse doelman Ruud Leeuwesteijn, won Trappers met 1-4. Danny Stempher scoorde twee keer namens de Brabanders.

Het was Max Hermens die Trappers in de eerste periode op voorspong bracht, waarna Stempher halverwege het duel voor 1244 toeschouwers een penaltyshot converteerde. Vroeg in de slotperiode verkortte Scorpions de achterstand via Patrick Schmid, maar Stempher en in de slotfase Mitch Bruijsten zorgden ervoor dat Tilburg met een ruime zege naar huis mocht gaan. De meeste strafminuten vielen in de laatste anderhalve minuut van de wedstrijd.

Microz Eaters Geleen - Tilburg Trappers 20-2 (4-0, 4-0, 20-2)

Geleen haalde zondagavond ongekend hard uit tegen het Beneliga-team van Tilburg Trappers. De teller stopte pas bij twintig goals. Nick Verschuren scoorde zes keer, Marek Malisky vijf keer en zo werkten nog meer spelers van de Limburgse deelnemer aan de Beneliga aan hun statistieken. Guy Kunst en Donovan de Zwart namen de Tilburgse goals voor hun rekening.

Leuven Chiefs - Era Renomar Hyc Herentals 3-4 (2-0, 0-3, 1-0)

Leuven nam in de openingsperiode van het duel tegen Herentals een 2-0 voorsprong via Boris Kolyasnikov en Iniaz Steyaert. In de slotseconde van de periode was het Preston Shupe die Herentals op het scorebord bracht. In de eerste twee minuten na de eerste pauze nam Hyc het initiatief in de wedstrijd over via goals van Nathan Pancel en Vincent Morgan. Met zijn tweede van de avond vergrootte Preston Shupe op de valreep van de periode de voorsprong naar 2-4. Kolyasnikov zorgde met nog 2,5 minuut te spelen nog voor de aansluitingstreffer, maar Leuven kon in de resterende speeltijd geen gelijkmaker afdwingen.

Select 4-U Nijmegen Devils - Neusser EV 10-3 (4-0, 4-0, 2-3)

Nijmegen Devils haalde in de Inter Region Cup de dubbele cijfers tegen Neusser EV. In de eerste twee periodes liep Devils uit naar een ruime 8-0 voorsprong. Harley Verkroost, Kai Willems, Raymond van der Schuit en Jay Plamont scoorden ieder twee keer. Verder kwamen Levi Houkes en Cas Staps nog tot scoren namens de Nijmeegse formatie.

Antwerp Phantoms - Mechelen Golden Sharks

Het duel tussen Antwerpen en Mechelen haalde zondagavond het einde niet. Op het moment van staken leidde Mechelen met 0-4 door goals van Kevin Miller, Ben van den Bogaert, Mick op de Beeck en Elia Urlings.