AL TIL ROS 191013 111

13 oktober 201920:00

Trappers wint in doelpuntrijk duel

Tilburg Trappers heeft zich prima hersteld na de nederlaag van vrijdagavond tegen Herner. In eigen huis wonnen de Tilburgers met 9-5 van Rostock Piranhas.

De bezoekers uit Rostock zijn prima gestart aan het nieuwe Oberliga seizoen en nestelden zich netjes in de subtop. In de zevende minuut zagen de 2200 toeschouwers in Tilburg hoe Rostock ook de score opende via Koopmann. Vijf minuten later had Trappers echter al de macht gegrepen door vier keer te scoren. Danny Stempher, Max Hermens, Bartek Bison en Mitch Bruijsten zorgden voor de doelpunten.

Aan het begin van de tweede periode ging Tilburg vrolijk verder met scoren. Via Diego Hofland en opnieuw Mitch Bruijsten liep de thuisploeg uit naar een 6-1 voorsprong. Rostock kwam daarna nog wel terug tot 6-3 via twee goals van Kurka. Niet veel later voorkwam Tilburg een comeback en scoorde Reno de Hondt de zevende Tilburgse treffer.

In de slotperiode scoorden beide teams nog tweemaal en vielen er ook de nodige strafminuten. Voor Tilburg kwamen beide goals op naam van Mitch Bruijsten die zich daarmee in de top van het topscorersklassement nestelde met zeven goals en vijf assists.

Tilburg blijft door de 9-5 overwinning in de bovenste regionen van de Oberliga Nord. In de andere middagwedstrijd pakte Duisburg de eerste zege van het seizoen door met 2-3 te winnen in Erfurt.

Foto's: Arie Leeuwesteijn