IMG 5417 Border Maker

15 januari 201723:03

Bekerfinalisten winnen generale repetities

Flyers in topper te sterk voor Herentals; Eaters klopt Tilburg

Heerenveen en Geleen wonnen beiden hun laatste wedstrijd voor de bekerfinale van aanstaande woensdag. Heerenveen was in de topwedstrijd van dit weekeinde in eigen huis Herentals de baas met 5-2. Geleen wist ook al op de thuisbaan de volle buit te pakken tegen Tilburg.

Unis Flyers Heerenveen - KwadrO HYC Herentals

Het was de enige ontmoeting in het reguliere seizoen tussen de twee finalisten van het eerste seizoen van de Beneliga in de huidige jaargang. Heerenveen, dat op vrijdag nog een zeer zeldzaam puntverlies had geleden in Amsterdam, trok voor bijna tweeduizend toeschouwers in eigen hal aan het langste eind. Voor Herentals was het de tweede nederlaag in Nederland in twee weken tijd. Vorige week wist Eindhoven de regerende Beneliga-kampioen al te kloppen.

IMG 5271 Border Maker

Flyers nam na de openingsfase het initiatief in de wedstrijd en gaf dat eigenlijk in het restant van het duel niet meer uit handen. Via treffers van Yan Turcotte en Ronald Wurm pakte de thuisclub een voorsprong met twee goals. Herentals beschikt over een sterke powerplay en profiteerde daar in de loop van de eerste periode nog van via Vincent Morgan, zodat de wedstrijd wel spannend bleef.

IMG 5226 Border Maker

De tweede periode liet even op zich wachten vanwege een blessure voor scheidsrechter Debby Hengst. In allerijl werd Martin de Wilde opgetrommeld om het duel af te maken. Hij deelde na vijf minuten spelen een straf uit aan Yan Turcotte. Deze keer was het echter niet de sterke powerplay van Herentals, maar juist Flyers dat profiteerde. Ronald Wurm brak door, werd van achteren gehinderd en converteerde zelf het penaltyshot voor de 3-1. Pippo Limnell en Thijs van Laere raakten daarna nog slaags, maar beide spelers hoefden alleen op de strafbank plaats te nemen.

IMG 5232 Border Maker

In de slotminuut van de tweede periode liep Niels van der Vossen tegen een straf op en kort na de hervatting was het opnieuw Vincent Morgan die een goede combinatie afrondde. Flyers was echter niet van zins de spanning al te zeer te laten oplopen. Via twee treffers van Adam Bezak werd de eindstand op 5-2 bepaald.

Laco Eaters Limburg - Tilburg Trappers

Het scoreverloop in de ontmoeting tussen Geleen en Tilburg was wel bijzonder. In de eerste helft van de wedstrijd liep Eaters via goals van Lars Engwegen (2), Jeffrey Mens, Tom Marx, Slawomir Krzak en Luca Heutmekers uit naar een 6-0 voorsprong. Daarmee leek het alsof het boek van deze ontmoeting voortijdig gesloten zou kunnen worden. Tilburg had echter andere gedachten. In acht minuten tijd scoorde het team van Dennis ten Bokkel liefst vier keer. Elia Urlings (2), Sander Horvers en Jim Gudden namen de goals voor hun rekening. Met een time out stelden de coaches van Geleen weer orde op zaken en in het restant van de wedstrijd was het alleen nog Jeffrey Mens die het net wist te vinden om de eindstand op 7-4 te bepalen.

Een grote tegenvaller voor Geleen was het uitvallen van Jord Smit. De aanvaller moest het ijs per brancard verlaten na een kneeing door Niels Lemans.