17 december 201623:01

Beneliga Round-up zaterdag

Heerenveen en Den Haag, de koplopers in poule B, bleven zaterdagavond ongeslagen in de Beneliga. Heerenveen versloeg Antwerpen en Den Haag won in Groningen. Verder was er winst voor Amsterdam en Den Bosch.

UNIS Flyers Heerenveen – Antwerp Phantoms

Heerenveen versterkte zich afgelopen week met de Slowaakse aanvaller Adam Bezak. De voormalig jeugdinternational van Slowakijke liet zich meteen zien in het thuisduel met Antwerpen. Marc Nijland opende de score na tien minuten spelen maar de bezoekers wisten een paar minuten later via Axel Kila op gelijke hoogte te komen.

De 1-1 stand bleef lang op het bord. Halverwege de tweede periode bracht Bezak Flyers weer op voorsprong met een powerplaygoal. Ver in de derde periode scoorde Bezak zijn tweede doelpunt en besliste daarmee de wedstrijd. Uiteindelijk bepaalde Tony Demelinne de eindstand op 4-1.

GIJS Groningen – Hijs Hokij Den Haag

In Groningen was het de avond van Raymond van der Schuit. De 21-jarige aanvaller scoorde maar liefst zesmaal in Kardinge. Dankzij zijn eerste vijf treffers leidde Den Haag na de eerste periode al ruim met 0-5.

Gijs kwam aan het begin van de tweede periode nog even terug. Jari Hiemstra en Danny Kerstholt scoorden voor de ploeg van Arjan Peters. Maar daarna sloeg Den Haag toch weer toe. Jeffrey Melissant scoorde tweemaal en daarmee waren de aspiraties van Groningen wel verdwenen.

Door de tweede goal van Kerstholt en de zesde van Raymond van der Schuit was de stand na veertig minuten 3-8 in Haags voordeel. Laat in de derde periode bepaalde Joey Oosterveld voor het slotakkoord en de 3-9 eindstand.

Amstel Tijgers – Chiefs Leuven

In de Jaap Edenhal vielen zaterdagavond veel doelpunten en veel strafminuten. Na de eerste periode hielden beide ploegen elkaar nog in overwicht met een 3-3 tussenstand. Donny van Musscher scoorde tweemaal en ook Calvin Pohlman was trefzeker na zijn blessureleed.

Amsterdam liep weg van Leuven in de tweede periode. Onder andere twee goals van de Zweedse aanvaller Jesper Persson zorgden voor een 7-4 voorsprong. De Zweed trainde al een tijd lang mee met Amsterdam maar maakte een paar weken geleden zijn debuut voor de Tijgers.

De voorsprong kwam niet meer in gevaar voor Amsterdam. Persson voltooide zijn hattrick in de derde periode en de jonge Lance van Duin scoorde zijn eerste doelpunt op het hoogste niveau. Voor die doelpunten waren er al een hoop spelers richting de kleedkamer gegaan. Bij een opstootje kreeg Maxime Pellegrims (Leuven) en Tobias Kathan (Amsterdam) een game misconduct en de goalie van Leuven Mike Gysbrechts kreeg een match penalty wegens fighting. Opvallend genoeg was dit al zijn tweede match penalty van het seizoen.

Door de zege klimt Amsterdam naar de derde plek in poule A ten koste van Zoetermeer. Amsterdam heeft nu Ă©Ă©n punt meer dan Panters en heeft ook nog een wedstrijd tegoed. Leuven blijft door de nederlaag op de vijfde plek in poule B.

Red Eagles ‘s-Hertogenbosch – AHOUD Devils Nijmegen

Den Bosch kende een sterk weekend. Na het goede optreden in Den Haag op vrijdagavond, beloonde Den Bosch zichzelf door een dag later thuis te winnen van Nijmegen. Daarmee verlaat Den Bosch de laatste plaats in poule B en is de rode lantaarn nu in handen van Groningen. In poule A is de rode lantaarn in bezit van Nijmegen.

Valentijn Scheffe zette Den Bosch in de eerste minuut van de tweede periode op voorsprong. Berry Donders verdubbelde de Bossche voorsprong in de 47e minuut. Nijmegen kwam vijf minuten later nog terug tot 2-1 via de jonge Eef Gerritsen.

In de slotminuut stelden Evo Suurhoff en Patrick Bergman de drie punten veilig voor Red Eagles: 4-1.