Beneliga logo 2015 poule B

29 oktober 201608:53

Den Haag in slotfase langs Bulldogs

Winnende goal in slotminuut van Jasper Kick

Den Haag boekte vrijdagavond een 3-2 overwinning op Luik, waarbij bijna alle goals in de laatste tien minuten werden gescoord. Jasper Kick nam veertig seconden voor het einde de winnende goal voor zijn rekening.

Het was de eerste Belgisch/Nederlandse confrontatie van het nieuwe seizoen, nadat in beide landen eerst om de nationale beker is gespeeld. Het was daarom interessant om te zien hoe de verhoudingen liggen. Luik domineerde de Belgische bekercompetitie en plaatste zich als nummer Ă©Ă©n voor de halve finales met vijf overwinningen in vijf wedstrijden, met 32 goals voor en slechts elf tegentreffers.

Den Haag op zijn beurt miste in Nederland kwalificatie voor de halve finales van de beker, maar versterkte de selectie afgelopen week met international Jeffrey Melissant, die de overstap maakte vanuit Tilburg waar hij het seizoen begon als speler van het team in de Beneliga. Het duurde niet lang voor de 26-jarige aanvaller invloed had op de wedstrijd. Tegen het einde van de tweede periode opende hij de score in het duel tussen Den Haag en Luik in een combinatie met Filip Martinec en Jasper Kick.

Den Haag toont veerkracht

Die treffer bleef lange tijd de enige goal in de wedstrijd, tot Luik plotseling het initiatief in de ontmoeting overnam met nog tien minuten te spelen in de reguliere speeltijd. De uit de eigen jeugdopleiding van Luik afkomstige verdediger Jordan Gillet zorgde voor de gelijkmaker. Twee minuten later was het de uit het Amerikaanse college-ijshockey afkomstige Cheyne Matheson die de ploeg van coach Paul Vincent op voorsprong bracht.

De Haagse ploeg lachte voor ruim 1500 toeschouwers echter het laatst. Ruim drie minuten na de goal van Matheson bracht Stace van Bentem zijn team weer langszij, terwijl Jasper Kick in de slotminuut voorkwam dat de wedstrijd naar overtime ging. Jeffrey Melissant had een assist op het winnende doelpunt en eindigde daarmee zijn eerste ontmoeting in Haagse dienst met een goal en een assist.

Het was een ontmoeting in Beneliga Poule B. Den Haag won eerder dit seizoen al in Eindhoven en staat nu met zes punten uit twee wedstrijden bovenaan in deze poule. Voor Bulldogs was het de eerste wedstrijd, terwijl Leuven, Groningen, Heerenveen en Den Bosch nog voor het eerst in actie moeten komen.