Kemphanen Hijs Final Four goal Hijs 02 2017

25 februari 201719:46

Den Haag te sterk voor Kemphanen

Hijs Hokij als eerste naar de finale van de Final Four

Hijs Hokij Den Haag is de eerste finalist van de Final Four. De ploeg van Chris Eimers was in Thialf met 1-4 te sterk voor Eindhoven Kemphanen. Joey Oosterveld scoorde tweemaal voor de Haagse formatie

De eerste halve finale was voor de 704 toeschouwers geen saai schouwstuk. Vooral in de eerste twee periodes viel er genoeg te beleven. Mede door de zeeën van ruimte op het ijs waren de kansen niet bij te houden. Dat was aan het begin van de wedstrijd meteen te merken. Al na één minuut kreeg Alan van Bentem de eerste grote kans na goed voorbereidend werk van Raymond van der Schuit. Daarna kreeg Eindhoven ook direct een goede mogelijkheid via Tom Messie na een rebound.

Na een kwartier kreeg Den Haag een uitgelezen kans op de voorsprong. Danielius Nomanovas haalde Stace van Bentem onderuit terwijl de Haagse aanvaller op weg naar Deniz Mollen was. Den Haag kreeg een penalty shot maar van Bentem stuitte op de uitstekend spelende Deniz Mollen. In de 18e minuut kwam Den Haag toch op voorsprong. Eerst raakte Raymond van der Schuit nog de paal en in de volgende aanval viel de 0-1. Joey Oosterveld profiteerde van een rebound op een schot van Raymond van der Schuit.

Kemphanen Hijs Final Four Oosterveld juicht 02 2017
— © Marco Spelten

Kemphanen kende in de tweede periode de sterkste fase van de wedstrijd. De periode begon met een grote kans voor van der Schuit na matig uitverdedigen van Marek Pitka. Halverwege de periode was Eindhoven dichtbij de gelijkmaker. Fabian Schotel kwam uit zijn doel maar Lucca Kluijtmans was eerder bij de puck. Kluijtmans werd daarna alsnog uit evenwicht gebracht door Schotel waardoor zijn inzet het doel miste. Eindhoven kreeg wel een powerplay. Die leek eerst op niets uit te lopen aangezien Roderick van den Hout al snel tegen een onnodige straf opliep.

Met vier spelers aan beide zijde viel wel de 1-1. Als er een verkiezing voor doelpunt van het jaar komt, dan zou de gelijkmaker van Nomanovas een topkandidaat zijn. De Litouwer omspeelde met twee geweldige moves de Haagse verdediging en daarna ook Fabian Schotel.

Eindhoven kon slechts twee minuten genieten van de gelijkmaker. Na bijna 34 minuten zette Joey Oosterveld met een goed schot zijn ploeg voor de tweede maal op voorsprong: 1-2. Luttele seconden later vergooide Eindhoven bijna de wedstrijd maar Mollen redde op een inzet van de geheel vrijstaande van der Schuit. Een minuut voor tijd kreeg Nick Verschuren een grote kans na een Eindhovense uitbraak. Schotel maakte een mooie save en daarna viel aan de andere kant de derde Haagse treffer. Stace van Bentem zorgde voor de marge van twee doelpunten.

Kemphanen Hijs Final Four Oosterveld boarding 02 2017

De derde perode was de minste van de wedstrijd. Het spel werd steeds slordiger en een echte Eindhovense comeback zat er niet in. Een ultiem slotoffensief werd verstoord door een straf tegen Damian Kluijtmans in de 58e minuut. Jasper Kick zorgde een minuut voor tijd de definitieve beslissing. Met een mooi geplaatste inzet bepaalde Kick de eindstand op 1-4.

Den Haag mag nu zondagmiddag om 17.00 uur aantreden in de finale. Eindhoven speelt om 13.30 de wedstrijd om het brons.

Foto's Marco Spelten (actiefotografie.nl)