12 november 201623:00

Eaters in overtime langs Phantoms

Eaters pakte twee punten in Antwerpen door de thuisploeg in overtime te verslaan. Lars van Sloun had de game-winning goal. Elders won Zoetermeer ruim van Amsterdam en was Den Bosch te sterk voor Tilburg.

Antwerp Phantoms – Laco Eaters Limburg

Antwerpen begon moeizaam aan het seizoen maar komt steeds beter in vorm. Tegen Geleen kwam Antwerpen tot viermaal toe op voorsprong. Lukasz Bartak (2), Kevin de Winte en Marek Ziarny scoorden voor Phantoms. Geleen toonde echter veerkracht en kwam telkens terug van de achterstand onder andere door twee goals van Jonas Huovinen.

Zeven minuten voor tijd kwam Geleen voor het eerst aan de leiding. Jeffrey Mens scoorde ook zijn tweede doelpunt van de avond. Geleen kon de 4-5 niet over de streep trekken. Drie minuten later voltooide Lukasz Bartak zijn hattrick en dwong daarmee een overtime af.

In de verlenging viel de beslissing al na 40 seconden. Op aangeven van Kay Gielen scoorde Lars van Sloun de winnende goal. Daarmee scoorde van Sloun net als Huovinen en Mens ook zijn tweede doelpunt in deze ontmoeting.

Eaters gaat door de zeege naar de vierde plaats in poule B met 6 punten uit 5 wedstrijden. Antwerpen heeft nu in poule A drie punten uit evenveel wedstrijden.

’ s Hertogenbosch Red Eagles – Tilburg Trappers Toekomstteam

In een Brabants onderonsje was Den Bosch in eigen huis te sterk voor Tilburg Trappers en daarmee is Den Bosch verlost van de hatelijke nul punten. Den Bosch greep in de eerste periode al een overtuigende 3-0 voorsprong. Matyas Soltrs, Berry Donders en Ivo Beulen produceerden de doelpunten. In de tweede periode liep Den Bosch verder uit via de tweede goals van Soltes en Beulen.

In de slotfase wist Rico Jonkers nog tweemaal te scoren voor de bezoekers en daarmee de eindstand op 5-2 te bepalen.

Silverdome Panters – Amstel Tijgers

Net als Den Bosch wachtte Zoetermeer ook nog op de eerste overwinning in de Beneliga. Die kwam tegen Amstel Tijgers waardoor alle ploegen nu een wedstrijd hebben gewonnen.

In de eerste periode wist Amsterdam nog in de buurt te blijven van Zoetermeer. De Panters namen een 3-1 voorsprong met goals van Ludek Skop, Thomas Borgman en Marko van Leeuwen. Vlak voor de pauze zorgde Olivier Leenders voor de aansluiting.

Na de thee was het over met de Amsterdamse kansen op punten in het Silverdome. Ludek Skop en Cas Staps scoorden beide tweemaal. Tobias Kathan deed nog wat terug voor de Tijgers waardoor de einstand op 7-3 uitkwam.