12 november 201623:04

Flyers moeizaam langs Luik

Tony Demelinne zorgt voor driepunter in slotperiode

Heerenveen Flyers had in eigen huis een zware kluif aan Bulldogs uit Luik. De Friezen wonnen uiteindelijk met 3-2. Leuven Chiefs won in poule B met 7-2 van Gijs Groningen.

Unis Flyers Heerenveen – Bulldogs Liège

Luik had geen goede start in de Beneliga met drie punten uit de eerste vier wedstrijden en met al twintig goals tegen. Vanavond in Thialf was Luik beter op dreef. Nadat Tony Demelinne een penalty shot naast schoot, kwam Luik na bijna een kwartier spelen op voorsprong tijdens de eerste powerplay van de avond. Aan de linkerkant kreeg Akim Ramoul de puck en vond met een prima pass Bryan Henry die vrijstond aan de andere kant van het ijs. Henry passeerde Sjoerd Idzenga voor de 0-1.

Twee minuten later stond het zelfs 0-2 voor de bezoekers. Akim Ramoul begon in het eigen verdedigingsvak aan een solo en met een schijnbeweging verschalkte hij Niels van der Vossen en daarna ook Idzenga. Flyers scoorde op een belangrijk moment de 1-2. In de slotminuut van de eerste periode scoorde Mark Hoekstra met een powerplaygoal de aansluitingstreffer. Hoekstra schaatste prima in richting het Luiks doel en Tony Demelinne verzorgde de pass op maat.

Flyers kwam in de tweede periode langszij met wat hulp van Luik. Een Luikse speler verspeelde de puck in het eigen vak en daarna kon Lars den Edel zijn lijngenoot Ronald Wurm bedienen voor de 2-2.

In de derde periode zette Flyers al snel veel druk en kreeg het de nodige kansen. Daarbij kwam Luik ook in de strafbank terecht. Paul Vincent was het niet eens met Martin de Wilde en kreeg een game misconduct wegens abuse of officials. Met twee Flyers meer op het ijs scoorde Tony Demelinne in de 52e minuut de winnende goal. Flyers had daarbij enig geluk nodig om de goede goalie Jean Cornelis te passeren. Een pass van Marco Postma kwam via een tegenstander bij Demelinne terecht die voor het doel stond gepositioneerd.

Door de overwinning blijft Flyers ongeslagen in de Beneliga en heeft de ploeg 6 punten uit 2 wedstrijden. Luik staat nu samen met Groningen en Den Bosch in Poule B met drie punten.

Leuven Chiefs – Gijs Groningen

Groningen ging zaterdagavond op bezoek in Leuven. Met de winst tegen Den Bosch op zak, speelde Groningen in de eerste periode ook goed mee tegen Leuven. De Chiefs kwamen via Martin Vachal al snel op voorsprong. Daarna kwam Gijs terug en via doelpunten van Gill Göbel en Danny Kerstholt pakte het team van coach Arjan Peters een 1-2 voorsprong. Lang kon Groningen echter niet genieten van de voorsprong want al snel bracht Jeffie Versin de ploegen op gelijke hoogte.

In de tweede periode was het over voor Groningen en nam Leuven een riante voorsprong. Deniss Baskatovs, David Yeung, Pieter-Jan Wouters en Boris Kolyasnikov zorgden voor een 6-2 voorsprong.

Patrick Callaerts tekende in de 43e minuut voor het laatste doelpunt van de avond. Leuven blijft daardoor goed meedoen in poule B met 7 punten uit 4 wedstrijden.