30 oktober 201622:18

Herentals start Beneliga met winst

Herentals en Amsterdam boekten zondag beiden een overwinning in de Beneliga. Herentals versloeg thuis Eaters Geleen en Amsterdam won knap in en tegen Luik Bulldogs.

Luik – Amsterdam

Luik kwam nog wel na acht minuten aan de leiding via Cheyne Matheson. De 25-jarige Canadees is bij de Bulldogs bezig aan zijn eerste avontuur in Europa. Matheson speelde vier jaar bij New England College in de NCAA III. Daar was hij in die vier jaar goed voor 35 doelpunten. Na de eerste goal van Luik was het de beurt aan de bezoekers. Julian Berteling zorgde met twee doepunten ervoor dat Amsterdam met een 1-2 voorsprong de kleedkamer opzocht.

Verdediger Jordan Paulus bracht Luik in de 27e minuut op gelijke hoogte maar Michael Mackie-Kwist scoorde acht minuten later de 2-3 voor Tijgers. Amsterdam liep in de derde periode verder uit naar 2-5 door goals van Marcel Kars en opnieuw Mackie-Kwist.

Luik kwam nog terug tot 3-5 dankzij de tweede goal van Matheson maar de drie punten gingen mee naar Amsterdam. De ploeg uit de hoofdstad heeft nu de volle zes punten uit twee wedstrijden en staat daarmee op de tweede plek in poule A achter Eindhoven dat twaalf punten uit vijf wedstrijden heeft. Luik is na twee wedstrijden nog puntloos en staat daarmee samen met Geleen en Den Bosch op de laatste plek in poule B.

Herentals – Eaters

De regerend kampioen van de Beneliga is begonnen met een overtuigende zege. Herentals versloeg in eigen huis Eaters Geleen met 6-2. Afgelopen week nam Herentals nog afscheid van trainer Buck Rombouts. Jan Andries neemt de taken van Rombouts voorlopig voer.

Andries zag dat Jacob Laliberté al na 42 seconden de score opende. Lars van Sloun tekende in de tiende minuut voor de gelijkmaker maar via Vincent Morgan kwam Herentals weer op 2-1.

Halverwege de wedstrijd profiteerde Geleen van een powerplay met twee spelers meer. Jonas Huovinen schoot de puck achter goalie Mike Jansen voor de 2-2. Geleen kon de gelijke stand niet heel lang volhouden. Zes minuten later scoorde Trevor Hunt de 3-2 en vlak voor het einde van de periode maakte Laliberté zijn tweede van de avond en de vierde voor Herentals.

Vincent Morgan voltooide zijn hattrick in de derde periode door nog tweemaal te scoren. Morgan haalde het einde van de wedstrijd trouwens niet. Na een knokpartij met Jord Smit mocht Morgan vier minuten voor tijd richting kleedkamer. Vlak daarvoor hadden ook Trevor Hunt en Tom Marx het ook met elkaar aan de stok gekregen.