Divers Leiden Key Town Tigers01 03 2017

24 maart 201707:24

Key Town Tigers haalt beker naar Leiden

Leidse ploeg wint kampioenschap in Vijfde Divisie

De strijd om het kampioenschap in de Vijfde Divisie werd beslecht in een stad die nog niet vaak en finale heeft gezien: Leiden. Thuisploeg Key Town Tigers wist met een 9-4 zege op Amsterdam Shinny Snipers de beker in de Sleutelstad te houden.

Al na 11 seconden stond de thuisploeg op voorsprong door een treffer van oud-Gunco Panda Gert-Jan Vreeburg. Het publiek, dat zeker voor een wedstrijd in de Vijfde Divisie in groten getale was komen opdagen, maakte zich op voor een avond met veel doelpunten en kwam daarin niet bedrogen uit. Binnen drie minuten had Gideon de Voogd de stand alweer gelijk getrokken. De periode eindigde met een tussenstand van 3-2 in het voordeel van de thuisploeg.

Tigers liep in de tweede periode langzaam maar zeker verder weg van Shinny Snipers, dat in eerste instantie nog gelijk wist te komen. De shorthanded goal van Nils Klok, die zwaar gehinderd door twee verdedigers goalie Wing Man nog met een heuse spin-o-rama wist te verschalken, was een klap die de Amsterdammers niet meer te boven wisten te komen. Vreeburg wist een penalty shot te benutten nadat hij op een breakaway onderuit gehaald werd en completeerde vier minuten later zijn hattrick.

De derde periode was er nog voor de statistieken. Waar De Voogd, topscorer in poule B, aan banden werd gelegd doordat Leiden hem steeds schaduwde, wist de toplijn van Tigers het net veelvuldig te vinden. Vreeburg etaleerde zijn technische klasse met zijn vierde goal van de avond en twee assists op Nico de Jong. Wenzel Tuma, eerder op de avond al goed voor twee assists, wist voor de Amsterdammers nog iets terug te doen en bepaalde de eindstand op 9-4. Het betekent het eerste kampioenschap in de geschiedenis van het Leidse ijshockey.

Foto's: Rianne Veeninga