Beneliga logo 2015

6 november 201609:46

Winst voor Groningen, Eindhoven en Herentals

David Bartos scoort winnende goal tegen Den

Groningen pakte zaterdag de eerste punten sinds de terugkeer op het hoogste niveau met een 1-2 overwinning in Den Bosch. Eindhoven won met ruime cijfers in Amsterdam, terwijl Herentals in eigen huis met 6-1 Zoetermeer de baas was.

's Hertogenbosch Red Eagles - Gijs Groningen

Groningen pakte zaterdag de eerste punten sinds de terugkeer op het hoogste niveau. De ploeg van hoofdcoach Arjan Peters boekte voor zo'n honderd toeschouwers een 1-2 overwinning in Den Bosch. Gijs moest daarvoor in de slotperiode een 1-0 achterstand goedmaken nadat Jerry Kinneging Den Bosch met nog enkele minuten te spelen in de tweede periode op voorsprong had gezet. Een straf tegen Bryan Vos dertien minuten voor tijd bood Groningen de opening richting de gelijkmaker. Zahir Hup nam die goal voor zijn rekening. Zo'n vier minuten later zorgde de inmiddels 38-jarige David Bartos voor het historische doelpunt dat Gijs de overwinning bezorgde.

Amstel Tijgers - LummusLED Eindhoven Kemphanen

Eindhoven Kemphanen startte door de afwezigheid in de bekercompetitie een beetje anoniem aan het seizoen, maar rijgt in de Beneliga de overwinningen aan elkaar. De 1-12 winst in Amsterdam op zaterdag was de vijfde overwinning in zes wedstrijden voor het team van coach Willem van de Kraak. Amsterdam trad aan zonder doelman Van Duin en leed zijn grootste nederlaag van het seizoen tot nu toe. De Litouwer Danielius Nomanovas was met drie goals en twee assists een belangrijke motor achter de overwinning. Roderick van den Hout en Damian Kluijtmans hadden twee goals, terwijl ook Kayo van Zoest, Lucca Kluijtmans, Perry Muller von Czernicki, Mike Verschuren en Marek Pitka hun bijdrage leverden aan de monsterscore. Kemphanen heeft nu vijftien punten uit zes wedstrijden.

KwadrO HYC Herentals - Silverdome Panters

Zoetermeer ging ook in zijn tweede wedstrijd in Poule A van de Beneliga onderuit. In Herentals was de thuisclub zaterdagavond met 6-1 te sterk. Herentals liep al in de eerste periode uit naar een 3-0 voorsprong en gaf dat voordeel in het restant van de wedstrijd niet meer uit handen. Jaco Laliberté opende de score op de powerplay na acht minuten spelen, waarna Jordy van Dijck met zijn eerste van de avond de voorsprong verdubbelde. Mitch Morgan sloeg toe aan beide kanten van de eerste pauze om er 4-0 van te maken, alvorens Cas Staps iets terugdeed namens Panters. De tweede van Van Dijck en een treffer van Jacques de Ceuster bepaalden de eindstand vervolgens in de slotperiode op 6-1.