15137579 10211134676426766 8296551474205429356 o

21 november 201602:25

Zeges voor Leuven en Den Haag

Zondag waren er twee wedstrijden in de Beneliga te volgen. Leuven Chiefs won in eigen huis met 5-4 van Nijmegen Devils. Den Haag won de lastige uitwedstrijd in Geleen met 1-3.

Leuven Chiefs – Ahoud Devils Nijmegen

Een dag na de gestaakte wedstrijd in Eindhoven, kreeg Leuven bezoek van Nijmegen. Zonder de geschorste Pellegrims en Vachal incasseerde de thuisploeg al snel een Nijmeegse treffer. In de vierde minuut opende Wessel Copier de score. Dat was een goed alarm voor Leuven. Zeven minuten later stond Chiefs namelijk al met 3-1 voor door goals van Rymenants, Baskatovs en Yeung. Tijdens een Nijmeegse powerplay bracht opnieuw Copier het verschil terug tot Ă©Ă©n: 3-2.

Het begin van de tweede periode was opnieuw voor de gasten. Via Jay Plamont en Jesse Hendriks stond Nijmegen al snel met 3-4 voor. Voor de tweede maal kon Nijmegen niet lang genieten van de voorsprong. Yeung bracht Leuven een minuut later langszij. In de 35e minuut viel de winnende treffer. Met een man meer zorgde Boris Kolyasnikov ervoor dat de drie punten in Leuven bleven.

Laco Eaters Limburg – Hijs Hokij Den Haag

Na de ruime zege op Amsterdam van afgelopen vrijdag reisde Den Haag af naar het zuiden des lands. In de zevende minuut zag Chris Eimers zijn ploeg de leiding pakken. Raymond van der Schuit tekende voor de openingstreffer en daarmee zijn veertiende goal van het seizoen. Die stand bleef lang op het scorebord staan.

Geleen kwam in de 37e minuut op gelijke hoogte. Jord Smit wist een schot van Slawomir Krzak van richting te veranderen en liet daarmee goalie Clint Soer kansloos.

Den Haag greep in de slotfase van de derde periode alsnog de winst. Treffers van Jeffrey Melissant en Stace van Bentem gaven Den Haag de 1-3 overwinning. Daarmee blijft Den Haag ongeslagen in de Beneliga en is het koploper in poule B met 12 punten uit 4 wedstrijden. Leuven volgt op twee punten en een wedstrijd meer gespeeld. Geleen vinden we terug op de vijfde plek met vijf punten uit zes wedstrijden.