5 februari 201700:31

Zoetermeer doet goede zaken

Zaterdagavond bleek uiterst succesvol voor Zoetermeer Panters. De ploeg was in eigen huis met 7-4 te sterk voor Eindhoven Kemphanen terwijl concurrent Antwerpen Phantoms verloor van HYC Herentals.

Silverdome Panters – LummusLED Eindhoven Kemphanen

Beide ploegen lieten de 1000 toeschouwers na een gelijkopgaande eerste periode bijna 23 minuten wachten op de eerste goal. Kayo van Zoest zette de bezoekers uit Eindhoven op voorsprong. Daarna sloeg Zoetermeer sterk terug door driemaal te scoren in de tweede periode via Ludek Skop, Levi Boer en Cas Staps

Panters bleef gas geven aan het begin van de derde periode en via wederom Boer en Leroy Haanstra liep de thuisploeg zelfs uit naar 5-1. Uiteindelijk won Zoetermeer met 7-4 nadat Ludek Skop zijn hattrick voltooide.

Zoetermeer heeft daardoor steviger de vierde plek in handen in poule A. De voorsprong op Antwerpen bedraagt acht punten.

Antwerpen Phantoms – Kwadro HYC Herentals

Antwerpen kon niet stunten tegen koploper Herentals. Ondanks drie goals van Lukasz Bartak ging Phantoms met 3-5 onderuit. Nadat Bartak in de 12e minuut de 1-0 binnenschoot, sloeg Herentals toe in de tweede periode. Vincent Morgan en Jacob Laliberté (2) gaven Herentals een 1-3 voorsprong.

In de derde periode verkleinde Bartak tot tweemaal toe de marge tot Ă©Ă©n treffer maar Mitch Morgan maakt een einde aan de Antwerpse hoop door in de slotminuut de 3-5 te scoren.

Bulldogs Liège – GIJS Groningen

Luik had zaterdagavond weinig moeite met Groningen. Na de eerste periode leidde Bulldogs met 6-2. De teller bleef na zestig minuten steken op 11-4 in Belgisch voordeel. Akim Ramoul scoorde driemaal en Julien Grun noteerde twee doelpunten. Voor de bezoekers scoorde Zahir Hup tweemaal.

Door de winst blijft Luik zicht houden op nummer twee Hijs Den Haag en behoudt het een straatlengte voorsprong op nummer vier Geleen.

UNIS Flyers Heerenveen – Chiefs Leuven

Ook in Thialf was er weinig spanning tijdens de ontmoeting tussen Heerenveen en Leuven. Adam Bezak was goed voor vier doelpunten en verdediger Mark Hoekstra vond driemaal het net in een 16-2 zege. De 2250 toeschouwers zagen Gabe Yeung beide Leuvense doelpunten scoren. Heerenveen blijft eerste in poule B terwijl Leuven nog steeds vijfde is met zes punten achterstand op Eaters Geleen.

Amstel Tijgers – Red Eagles ’s-Hertogenbosch

Amsterdam bleef zaterdag in de Jaap Edenhal in de winning mood. Den Bosch wist Amsterdam in de eerste periode nog in bedwang te houden. Donny van Musscher opende de score in de 16e minuut maar niet veel later bracht Valentijn Scheffe de Red Eagles op gelijke hoogte.

In de tweede periode nam Amsterdam afstand. Door onder andere twee treffers van Calvin Pohlman pakte Tijgers een 6-2 voorsprong. In de derde periode liep de ploeg uit de hoofdstad nog uit naar 8-3.