Gil paelinck 6 vragen aan

13 april 201814:37

Door kevin.van.miltenburg@ijshockeynederland.nl

6 Vragen aan: Gil Paelinck

Hoofdcoach van Belgi√ę

Voorafgaand aan het WK hebben wij een aantal interviews gehouden bij de deelnemende coaches en spelers. Vandaag de coach van het Belgische team: Gil Paelinck.

Gil Paelinck is in Simcoe, Canada geboren, maar heeft ook een Belgische nationaliteit. In zijn hockeycarri√®re is hij dan ook meerdere malen voor Belgi√ę uitgekomen op verschillende WK's. De club waar hij de meeste wedstrijden voor heeft gespeeld is Chiefs Leuven. Paelinck is daar nu inmiddels hoofdcoach, bij het team dat in de BeNeliga uitkomt.

1. Wordt dit de eerste keer dat u Nederland zal bezoeken?

Nee, ik coach het BeNeliga team in Leuven en ik heb een aantal jaar geleden een seizoen voor een Nederlandse club gespeeld.

2. Wat weet u van het Nederlandse ijshockey?

Ik volg het Nederlandse ijshockey al jaren. Zoals gezegd coach ik nu een team in de BeNeliga, dus ik ken de teams goed. Ook volg ik het team van Tilburg in de Oberliga, hun spelers ken ik echter wat minder goed.

3. Hoe is de ijshockeycultuur in Belgi√ę?

Belgi√ę speelt al erg lang op Divison II Group A niveau. We zijn pas een keer gepromoveerd naar Division I, maar dat is erg lang geleden. In die tijd was ik zelfs nog speler. We zaten toen net onder Division I niveau en dat zitten wij volgens mij nog steeds.

4. Hoe gaan jullie je voorbereiden op het WK in Tilburg?

We zijn op de 26e begonnen met trainen als team. In de gehele voorbereiding hebben wij 8 trainingen en 4 wedstrijden.

5. Wat zijn uw verwachtingen voor het WK in Tilburg

Natuurlijk willen wij graag goud winnen, dat is ook ons doel. Ons tweede doel is om hoger te eindigen dan vorig WK. Vorig jaar zijn wij 4e geworden. Het zal veel afhangen van de spelers die beschikbaar zullen zijn voor het toernooi.

6. Welk team wordt het moeilijkst om tegen te spelen denkt u?

Nederland is voor mij om 2 redenen de favoriet. Als eerste, zij zijn net gedegradeerd uit Division I ten tweede zullen ze de beschikking hebben over spelers uit de Oberliga van Tilburg.