Andy Tenbult was de afgelopen jaren tijdens verschilllende periodes coach van Geleen.
Andy Tenbult was de afgelopen jaren tijdens verschilllende periodes coach van Geleen.

10 januari 202014:43

Door Joep Meijsen

Alf Philippen vervangt Tenbult bij Eaters

Microz Eaters Geleen heeft afscheid genomen van coach Andy Tenbult. Voorlopig neemt Alf Philippen de coaching van het eerste team over.

De coachingwissel komt op een moment dat Eaters vanavond een soort van finale speelt tegen Neuwied om de Inter Region Cup. Tenbult is 2,5 jaar coach geweest bij Eaters. Onder zijn leiding staat de ploeg op dit moment op de vijfde plaats van de ranglijst in de Beneliga met 16 punten uit 10 wedstrijden en een positief doelsaldo van +17. Dat is vooral te danken aan de 20-2 zege op Tilburg van vorige week.

'De voornaamste reden voor deze, toch abrupte, beslissing, is het verlies van vertrouwen van de spelersgroep in de coach', zo schrijft Eaters op de eigen website. De club kondigde in april 2017 de terugkeer van Tenbult aan als opvolger van et trio Jacq Geurts, Marcel Houben en Hans Baggen. Het was niet voor het eerst dat de Nederlandse-Canadees aan de slag ging bij de Limburgse club. Hij werkte er onder meer tussen 2003 en 2006 en van 2012 tot 2014.

Tenbult geldt als een van de meest ervaren coaches in het Nederlandse ijshockey. Hij had eerder onder meer Nijmegen, Den Haag en Heerenveen onder zijn hoede. De in Canada geboren oud-speler kwam oko twaalf keer in actie voor Oranje. Tussen 1984 en 1986 scoorde hij drie keer en nam vijf assists voor zijn rekening. Eerder vandaag werd al bekend dat Ron Plamont in Nijmegen voorlopig het roer overneemt van Frank Gentges.

Foto: Eaters.nl