NL 2014 Rustdag2 Teamfoto

4 april 201514:58

Door Joep Meijsen

Aftellen naar Eindhoven: 8 dagen

Over acht dagen begint het WK in Eindhoven. De derde aflevering van de speciale round-ups staat online. Met succesvolle Nederlandse spelers in het buitenland, coverage van de oefeninterland van Oranje, het WK op televisie en meer.

Twee jonge Nederlandse spelers stonden afgelopen week tegenover elkaar in de finale om het kampioenschap in de hoogste jeugdliga in Duitsland. Het gaat daarbij om Bartek Bison van Mannheim en de bij Keulen spelende Dani Bindels. Beide spelers moesten door deze finale het WK van Oranje onder 18 jaar in Estland laten lopen.

In de finaleserie sleepte het Mannheim van Bison de Duitse titel binnen met een 5-2 overwinning in eigen huis, waarna in Keulen met 1-5 werd gewonnen. Het enige doelpunt van Keulen werd in die wedstrijd gescoord door de Nederlander Bindels. Bartek Bison scoorde het openingsdoelpunt. Voor Bison was het niet zijn eerste hoofdprijs in Duitsland. Dit is zijn derde jaar in Mannheim, daarvoor was hij actief voor Krefeld, waar hij bij de U14 twee keer regionaal kampioen werd en een officieus Duits kampioenschap in de wacht sleepte.

Nardo Nagtzaam heeft een proefcontract getekend bij de Almira Jackals van de ECHL. Dit werd mogelijk na afronding van zijn verplichtingen bij Mercyhurst, het team op het hoogste collegeniveau in de Verenigde Staten waar hij de afgelopen vier jaar voor speelde. In totaal kwam Nagtzaam op NCAA Division I-niveau tot 27 goals en 43 assists in 96 wedstrijden. Nagtzaam maakt deel uit van de selectie van Nederland voor het WK in Eindhoven.

Raphael Joly blijft met Duisburg in de race om promotie naar de tweede Bundesliga. De voormalige speler van Nijmegen, Tilburg en Den Haag speelt in de halve finale tegen Selbe of Regensburg. De Nederlandse Canadees zal om die reden naar alle waarschijnlijkheid het WK in Eindhoven aan zich voorbij moeten laten gaan. Joly was wel opgenomen in de voorselectie van bondscoach Chris Eimers.

De wedstrijd tussen Nederland en de Belgen in Eindhoven zondag om 12.00 uur is gratis te bezoeken in de ijshal in Eindhoven. Daarnaast wordt er door Medialab010.nl ook een livestream verzorgd. Eindhoven-coach Marc Visschers zal het commentaar bij de wedstrijd verzorgen.

Live stream >>>

Fox Sports gaat de wedstrijden van het Nederlands team tijdens het WK in Eindhoven live uitzenden. Het commentaar bij de wedstrijden wordt verzorgd door Leo Oldenburger, die dit in het verleden ook deed voor SBS 6 en Eurosport. Daarnaast zal Fox ook het grote WK live gaan uitzenden. Eerder al voegde Fox live NHL-ijshockey toe aan het schema.