Div aihc ziggo dome 2012

23 augustus 201313:39

Door Joep Meijsen

Aftellen naar IIHC Dordrecht

Het Nederlandse ijshockeyseizoen begint zaterdag in Dordrecht met de International Ice Hockey Cup. Terwijl de laatste voorbereidingen in de hal worden afgerond, kijkt IJshockey.com nog even kort vooruit naar het toernooi.

Allereerst zijn er hartelijke felicitaties voor de winnaars van de prijsvraag die afgelopen week liep op IJshockey.com. De redactie feliciteert Hein van Bavel met het winnen van het VIP-pakket, Dennis Zijlstra met de twee passepartouts voor het toernooi en Joyce Menninga met twee dagkaarten. Hopelijk wordt het een mooi weekeinde vol topijshockey voor jullie.

Het spektakel begint zaterdagochtend om 9.00 uur met de trainingen van drie van de deelnemende teams. Achter elkaar werken Genève, Krefeld en Nottingham een training af, waarna anderhalf uur aan entertainment op het programma staat. Vervolgens gaat het wedstrijdprogramma van start met de ontmoeting tussen het Nederlands team onder 20 jaar tegen de leeftijdsgenoten van de Haie uit Keulen. Het openingsfluitsignaal klinkt om 13.30 uur.

Vanaf vijf uur staat vervolgens de wedstrijd tussen Krefeld en Genève op het programma, waarna om half negen de wedstrijd tussen Keulen en Nottingham gespeeld gaat worden. In de onderbrekingen zijn optredens en andere vormen van vermaak te zien. Ook wordt er de tombola gehouden ten behoeve van de 3-jarige Faber, waarover IJshockey.com eerder deze week al schreef.

Ook op zondag begint het programma om 9.00 uur met drie trainingen op rij, gevolgd door entertainment tot 14.00 uur. Vervolgens wordt vanaf 15.00 uur de ontmoeting tussen de beide verliezers van zaterdag gespeeld om de bronzen plak in de International Ice Hockey Cup. De finale, tussen de twee winnaars van zaterdag, begint om half zeven. Het geheel eindigt volgens het schema om 21.15 uur.