SPLT2795

26 augustus 201920:56

Door Joep Meijsen

Aftellen naar Thialf: Tilburg Trappers

Komend weekeinde wordt in Heerenveen de tweede editie van de Thialf Icehockey Cup gespeeld. IJshockeynederland.nl kijkt in vier afleveringen vooruit naar de deelnemers aan dit toernooi. Als eerste een blik op de Nederlandse deelnemer Tilburg Trappers.

Vorige editie

Officieel deed vorig jaar TeamNL mee aan de Thialf Icehockey Cup, maar het ging in feite gewoon om Tilburg Trappers, aangevuld met enkele spelers van Heerenveen. Trappers maakte indruk tijdens het toernooi. In de openingswedstrijd tegen Krefeld liep de ploeg tegen een 2-0 achterstand op, maar kwam via goals van Max Hermens en Nardo Nagtzaam terug tot 2-2, waarna penaltyshots de beslissing moesten brengen. Die werden uiteindelijk door Pinguine gewonnen, maar het was Tilburg dat indruk had gemaakt tegen een tegenstander uit de DEL. Een dag later maakte Tilburg het ook DĂĽsseldorf lastig. Lange tijd stond DEG met slechts 1-0 voor en uiteindelijk werd het maar 4-0 en kon Trappers terugkijken op een geslaagde deelname aan het sterk bezette toernooi.

Vorig seizoen

Tilburg Trappers speelde in zijn vierde jaar op het derde niveau in Duitsland een ijzersterk seizoen, waarin tijdens de reguliere competitie slechts vier keer werd verloren in de reguliere speeltijd en de ploeg met een ruime marge bovenaan de ranglijst eindigde. De ploeg haalde ook voor het vierde jaar op rij de finale om het kampioenschap, maar verloor in een spannende serie van Landshut.

Veranderingen

Een vijftal sterkhouders van de afgelopen jaren is er dit jaar niet meer bij. Captain Ivy van den Heuvel hing zijn schaatsen aan de wilgen omdat hij het ijshockey en zijn eigen bedrijf niet meer kan combineren. Nick de Ruijter stopte, als gevolg van hersenschuddingen, ook. Nardo Nagtzaam en Giovanni Vogelaar kozen met Peiting en Bregenzerwald voor clubs in het buitenland en Trappers mag dit jaar geen imports meer opstellen en nam dus afscheid van Brock Montgomery. Nieuw in de selectie zijn Diego Hofland, een speler die jarenlang in de DEL uitkwam en de vanuit Noord-Amerika teruggekeerde Nederlandse international Bartek Bison. Hofland was vorig jaar nog in het shirt van Krefeld actief tijdens de Thialf Icehockey Cup. De meeste spelers die de afgelopen jaren voor zo veel succes zorgden, keren echter gewoon terug, waarmee de ploeg de basis heeft liggen voor wederom een succesvol seizoen.

​De wedstrijden

Tilburg Trappers treft zaterdag 31 augustus om 17.00 uur op Iserlohn Roosters. De volgende dag volgt, afhankelijjk van het resultaat van de wedstrijd van zaterdag een duel tegen Fischtowen Pinguins of Krefeld Pinguine om 13.30 uur of 17.00 uur.

Verwachting

Trappers begon een kleine twee weken geleden aan de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Vorig jaar had Trappers al een oefenwedstrijd tegen Bietigheim Steelers in de schaatsen voor de start van de cup, nu is Iserlohn direct de eerste officiële tegenstander. Het is het begin van een lang seizoen en als Tilburg redelijk overeind blijft tegen sterke tegenstanders komend weekeinde, dan heeft de ploeg het weer goed gedaan. Een overwinning zou geweldig zijn.

Livestream

De vaste producent van livestreams van ijshockey in Heerenveen, Sports Broadcasting, verzorgt streams van alle wedstrijden tijdens de Thialf Icehockey Cup. Deze kunnen tegen een kleine vergoeding worden bekeken via https://vpntv.nl/. Het commentaar bij de wedstrijden is Engelstalig.

Foto: Marco Spelten (Actiefotografie.nl/IJshockey.com)