Div aihc lerenbank vip 2012

7 november 201215:26

Door Joep Meijsen

AIHC krijgt definitief tweede editie

De Amsterdam Ice Hockey Cup krijgt definitief een tweede editie. De Ziggo Dome in Amsterdam is in het weekeinde van zaterdag 31 augustus het decor voor het tweedaagse evenement.

Dat laat de organisatie weten in een persbericht. Binnen enkele weken denkt de organisatie de eerste deelnemende ploegen bekend te kunnen maken. Kaasfabrikant ERU fungeert net als bij de eerste editie afgelopen zomer als naamsponsor van het evenement.

Tommie Hartogs meldt namens de organisatie trots te zijn op het feit dat het toernooi op herhaling gaat. 'Met de ervaringen van de eerste editie, gaan we er een nog groter spektakelstuk van maken. Het is eigenlijk ‘onnederlands’ wat we hebben gedaan; topijshockey brengen naar een toplocatie in Nederland. En dat het ijshockey van topniveau was, wordt wel duidelijk uit het feit dat de winnaar van de ERU Prestige Amsterdam Icehockey Cup 2012, de Kölner Haie, momenteel bovenaan staan in de ijzersterke Duitse competitie', aldus de ex-bondscoach.

Aan de eerste editie namen het Nederlands team, een Canadese selectie en DEL-teams Keulen en Krefeld deel. Ook kwam er een selectie veteranen van Detroit over om het op te nemen tegen de Nederlandse oud-internationals. Bij de eerste editie liepen veel zaken nog niet vlekkeloos. De organisatie stelt dat uit de kritiek lessen zijn geleerd voor de volgende editie.