Bulldogs Beneliga Ramoul close 2017

4 juni 201920:30

Door Joep Meijsen

Akim Ramoul na drie jaar terug bij Geleen

Forward Akim Ramoul keert na drie seizoenen in Luik terug bij Geleen. Hij is de vijfde belangrijke nieuwkomer in de selectie van Eaters.

Ramoul is afkomstig uit de eigen jeugd van Geleen en speelde in het verleden al de nodige seizoenen in het shirt van de Limburgse deelnemer aan het ijshockey op het hoogste niveau in Nederland. Hij kwam in de jeugd verder uit voor Keulen en Texarkana Bandits en debuteerde op seniorenniveau bij Oberhausen in de Oberliga. In Nederland was hij verder actief voor Nijmegen en Eindhoven.

De inmiddels 33-jarige aanvaller speelde laatstelijk tussen 2011 en 2016 voor Geleen, waarna hij de overstap maakte naar Luik waar hij de afgelopen drie seizoenen actief was. In de Beneliga en play-offs vorig jaar speelde Ramoul 26 wedstrijden waarin hij 19 keer scoorde en 36 assists voor zijn rekening nam met 79 strafminuten. Alleen Thomas-Cheyne Matheson had meer punten voor Luik.

Ramoul is de tweede speler in enkele dagen tijd die de overstap maakt van Luik naar Geleen. Eerder deed de Belgische international Yoren de Smet hetzelfde. Luik verloor daarnaast de Nederlanders Kay Gielen en Kai Willems aan Nijmegen. Met Luik haalde Ramoul afgelopen jaar de halve finales van het kampioenschap in de Beneliga, waarbij de club werd uitgeschakeld door Heerenveen.

Geleen sloeg eerder zijn slag op de spelersmarkt met het aantrekken van Marco Postma uit Heerenveen, Jens Engelen uit Antwerpen en Mike Verschuren uit Den Haag. De club verlengde daarnaast met een belangrijk deel van de kern van de selectie van vorig jaar.