Alexander Jacobs tekent Nijmegen Devils 032018

20 maart 201820:18

Door Remco

Alexander Jacobs tekent bij Nijmegen

Nijmegen Devils heeft de opvolger van Jeffrey van Iersel gepresenteerd. De 44-jarige Alexander Jacobs keert terug als hoofdcoach van de Nijmeegse club.

Dat meldt de club op haar website. Alexander Jacobs was in het verleden al hoofdcoach in Nijmegen, toen ging de club nog door het leven als Emperors. Ook was Jacobs werkzaam in Den Haag en Dordrecht en voor de ijshockeybond als coach bij jeugdteams en als assistent-coach bij de senioren.

Jacobs tekent in Nijmegen een contract voor drie seizoenen. Jacobs zal ook fungeren als coördinator voor de opleidingen binnen de jeugdvereniging en diverse trainingen gaan verzorgen, daarbij ondersteund door zowel Nederlandse spelers als de mogelijke imports van het eerste team.

De afgelopen jaren was Jacobs werkzaam bij het Duitse Ratingen in de Regionalliga. Afgelopen november vertrok Jacobs daar. Nijmegen maakte vandaag ook bekend dat captain Levi Houkes volgend seizoen te bewonderen is in het Triavium. Met Houkes haalde Nijmegen dit seizoen de halve finale van de Final Four en de Beneliga.

Foto Jacobs: website Ahoud Devils

Foto Houkes: IJshockeyfoto.nl

Nijmegen Antwerpen Beneliga goal Houkes 02 2018