Allstar teamfoto samen 1011

8 februari 201314:43

Door Joep Meijsen

All Star Game in teken van Tim

De All Star Game staat dit jaar grotendeels in het teken van Tim Laurenssen. Het jonge slachtoffer van een Neuroblastoom, voor wie geld is ingezameld voor behandeling in de Verenigde Staten. De veiling van de shirts gaat de laatste fase in.

Het geld voor de behandeling is inmiddels verzameld voor de op 29 mei 2009 geboren Tim, maar de inzameling gaat verder. Het geld wordt onder meer besteed aan onderzoek naar nieuwe beahndelmethodes voor Neuroblastoom en kanker bij kinderen in het algemeen. Daarmee kan het nieuwe doel gezien worden als een nieuwe actie in het kader van de al veel langer lopende campagne IJshockey tegen Kanker. Meer over Tim en de Stichting Toekomst voor Tim is hier te vinden.

Bovendien zal een deel van de opbrengst van de dag worden gebruikt voor het opzetten van een scholencompetitie rond ijshockey. Daarmee moeten bekendheid van en participatie in het ijshockey een stimulans krijgen, stelt de organisatie.

Intussen loopt ook de veiling voor de speciale All Star Shirts op zijn einde. Op 9 februari, de nacht van zaterdag op zondag, om 24.00 uur sluiten de veilingen van deze unieke shirts. Deze kunnen daarna worden voorzien van naam of bedrijfsnaam. Bovendien worden de shirts voorzien van een handtekening van de betreffende speler. De veiling verloopt dit jaar via Marktplaats en het complete overzicht van de shirts is hier te vinden.

De All Star Game wordt op 23 februari gehouden in Eindhoven, toegang kost 10 euro. Op internet circuleert een bon waarmee euro 2,50 korting op de entreeprijs is te krijgen. Behalve de All Star Game zelf, wordt er ook weer een skills-competitie georganiseerd en is er een demonstratie van sledgehockey te zien. De organisatoren willen er een feest voor het Nederlandse ijshockey van maken.