Trappers kampioensfoto 2014

22 mei 201408:59

Door Joep Meijsen

'Alleen Tilburg kandidaat Oberliga'

Alleen Tilburg Trappers is op dit moment kandidaat om in de Duitse Oberliga te gaan spelen. De Brabantse landskampioen heeft daartoe een officieel verzoek ingediend.

Dat zegt Markus Schweer die bij de Landes-Eissport-Verbandes Nordrhein-Westfalen verantwoordelijk is voor de Oberliga West tegen het dagblad WAZ. Heerenveen zou de andere kandidaat zijn, maar volgens Schweer heeft deze club geen verzoek ingediend, waardoor zij komend seizoen niet in aanmerking komen voor een plek in de Oberliga.

In het artikel in de WAZ wordt Tilburg-voorzitter Ron van Gestel aangehaald die stelt dat de gesprekken over deelname in Duitsland zich nog in de beginfase bevinden en dat de club zelf samen met Heerenveen het initiatief heeft genomen om in gesprek te gaan over integratie met de clubs op het derde niveau in Duitsland.

Volgens Schweer moeten de Nederlandse en Duitse ijshockeybonden wel officieel toestemming geven voor deelname van Trappers aan de Oberliga. Er is voldoende precedent voor deelname van buitenlandse clubs aan Duitse competities. Zo doen al jaren Luxemburgse teams mee op lager niveau en heeft ook een Pools team in een Duitse competitie gespeeld.