Nhl dale weise 1112

12 oktober 201221:24

Door [email protected]

Alsnog NHL-er voor Tilburg

Tilburg Trappers sluit de week alsnog af met een NHL-er in de selectie. Woensdag zag de club de eerder aangekondigde versterking Dustin Jeffrey opeens een contract in Kroatië tekenen. Maar vrijdag kon Trappers met aanvaller Dale Weise al snel een vervanger presenteren.

De contacten van Trappers-coach Barry Smith lijken zich daarmee direct uit te betalen. Smith is een voormalig assistent-coach van de Vancouver Canucks en Weise staat bij exact die club onder contract.

De 24-jarige rechter winger heeft bijna drie seizoenen ervaring in de American Hockey League, het één na hoogste niveau in Noord-Amerika. In het seizoen 2010-11 mocht hij voor de New York Rangers al tien wedstrijden in de NHL spelen. Afgelopen seizoen wisselde hij naar de Vancouver Canucks, waar hij een volledig seizoen speelde.

Na exact 80 NHL-wedstrijden staat zijn teller op vier goals en vier assists. In de sterke AHL heeft hij in 205 wedstrijden 62 goals en 56 assists op zijn naam. Ook op junior-niveau had Weise al aangetoond productief te kunnen zijn. In juli verlengde Weise zijn contract bij de Canucks nog met een jaar.

Door de lockout is een deel van het NHL-seizoen al geschrapt en NHL-spelers waaieren uit over de wereld. Weise is de eerste NHL-er die tijdens deze lockout in Nederland zal spelen. Hij is ook de eerste speler van Vancouver die zijn heil elders zoekt.

Op het moment dat de lockout eindigt zal Weise naar verwachting weer terugkeren naar de NHL. Tijdens een supportersavond kondigde Trappers donderdagavond aan ook nog bezig te zijn met een forward die het hele seizoen bij de club zal blijven.

Wanneer Weise voor het eerst in actie zal komen is nog niet bekend.