2013 0918

30 december 201913:19

Door Joep Meijsen

Amerikaanse forward voor Hijs Hokij

Cairox Hijs Hokij Den Haag heeft de 25-jarige Amerikaanse aanvaller Zach Doerring aangetrokken. De nieuwe Haagse aanwinst speelde de afgelopen jaren op lager niveau in Zweden.

Dat heeft Den Haag bekendgemaakt. De club was op zoek naar aanvallende versterking na het wegsturen van Jesse Gabrielle wegens wangedrag. De nieuwe aanwinst speelde vier jaar voor Concordia College in de Verenigde Staten, dat uitkomt op NCAA III-niveau. Het laatste jaar was hij daar captain. Hij maakte twee jaar geleden zijn profdebuut voor Amals SK dat uitkomt op het vierde niveau in Zweden. Daar liep de aanvaller met 67 punten in dertig wedstrijden op een gemiddelde van meer dan twee punten per wedstrijd. Ook vorig jaar speelde hij een deel van het seizoen in Zweden.

De 25-jarige forward is afkomstig uit Chanhassan in de staat Minnesota en speelde daar in de populaire high school-competitie voor Blake School. Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe aanwinst van Den Haag voor het eerst kan meespelen. De club is nog bezig met het verwerven van een werkvergunning voor Doerring.