Leuven Chiefs Ryan Malinowski

12 september 201808:05

Door Joep Meijsen

Amerikaanse goalie voor Leuven Chiefs

Leuven Chiefs breidt de selectie uit met de Amerikaanse doelman Ryan Malinowski, die het laatst in Denemarken speelde. Daarnaast keert jeugdinternational Iniaz Steyaert terug bij de club na zes jaar in het buitenland.

De 29-jarige Malinowski speelde twee jaar geleden voor Jutland Vikings op het tweede niveau in Denemarken. Dat was voor hem een comeback-seizoen na enkele jaren zonder competitief ijshockey. Ook vorig jaar speelde hij geen ijshockey op competitief niveau. Daarvoor speelde hij vier jaar lang NCAAIII-ijshockey voor Buffalo State College en was hij actief voor Katowice dat uitkomt in de Poolse competitie

De 20-jarige Iniaz Steyeart is afkomstig uit de eigen jeugd van Leuven, maar vertrok op dertienjarige leeftijd naar het buitenland. Eerst speelde hij jeugdijshockey in Oostenrijk via Okanagan Hockey Academy. De afgelopen twee jaar speelde hij in de VS op lager jeugdniveau voor de Yellowstone Quake. Vorig jaar had hij in 37 wedstrijden voor die ploeg negen goals en vijftien assists. Tussendoor speelde hij twee jeugd-WK's met de U18 van Belgi√ę en een kampioenschap met de U20. Hij keert nu terug naar Belgi√ę voor zijn studie en om bij zijn oude club te gaan spelen.

Foto: Facebook Leuven Chiefs

Leuven Chiefs Ryan Malinowski

Delen