Eaters vs Flyers 240212

24 februari 201322:33

Amsterdam en Geleen pakken punten

Geleen Eaters won de zevende thuiswedstrijd op rij met een 2-1 zege op Friesland Flyers in overtime. Amsterdam boekte de tweede overwinning van het seizoen. Ook deze keer was Eindhoven Kemphanen de tegenstander.

Geleen blijft in eigen huis winnen. De ploeg van Andy Tenbult pakte voor bijna zevenhonderd toeschouwers de winst tegen Friesland Flyers in overtime via een treffer van Michael Looby. De overtime was nodig omdat Lars Engwegen zijn ploeg in de eerste periode op voorsprong had gebracht, maar Jerry Pollastrone halverwege de wedstrijd voor de gelijkmaker had gezorgd.

Voor Amsterdam en Eindhoven zit het seizoen er bijna op. Beide ploegen komen volgend weekeinde nog in actie en kunnen daarna kijken hoe de vier overgebleven teams uitmaken wie er landskampioen wordt. Amsterdam maakte in ieder geval van de gelegenheid gebruik om de tweede wedstrijd van het seizoen te winnen.

De ervaren Marcel Kars scoorde drie van de vijf Amsterdamse treffers in de 5-3 overwinning op Kemphanen. De vorige zege dateert van 8 december en ook toen was Eindhoven de tegenstander. De ploeg uit de Lichtstad had toen te maken met het WK U20, waardoor onder meer de eerste twee goalies ontbraken. Daar was deze keer geen sprake van, Kemphanen trad aan op oorlogssterkte.

De wedstrijd begon nog goed voor de Eindhovenaren, die al vroeg via Nick Verschuren op voorsprong kwamen. Ook de gelijkmaker van Amsterdam, van Calvin Pohlman op assistentie van Marcel Kars, bracht de ploeg nog niet in de war. Bob Teunissen zorgde er ruim een minuut voor het rustsignaal voor dat Kemphanen met een voorsprong kon gaan rusten.

Een straf tegen Rico Jonkers voor boarding leverde na 27 minuten spelen de gelijkmaker op. Marcel Kars sloeg shorthanded toe op aangeven van Dax van de Velden. Enkele minuten later was het de beurt aan Reinier Staats om de strafbank op te zoeken en deze keer nam Kars een powerplaygoal voor zijn rekening, waardoor Amsterdam de slotperiode met een voorsprong kon beginnen.

Twee goals in anderhalve minuut halverwege de derde doorgang beslisten de ontmoeting definitief in het voordeel van Amsterdam. Eerst was het All Star John Versteeg die een treffer toevoegde aan zijn imposante loopbaantotaal, vervolgens completeerde Kars zijn hattrick. Dat Pippo Limnell in de slotminuut nog tot scoren kwam zal voor de Amsterdamse vreugde niets hebben uitgemaakt.

Volgende week reist Eindhoven nog af naar Den Haag om het seizoen daarna in eigen huis af te sluiten tegen Geleen. Amsterdam mag nog op bezoek bij Tilburg en sluit de jaargang in eigen huis af tegen Herentals. Geleen en Heerenveen kunnen zich gaan opmaken voor de play-offs, waarin Geleen waarschijnlijk op Den Haga stuit en Heerenveen zich vermoedelijjk kan gaan opmaken voor een serie tegen Tilburg Trappers.