10 juli 200800:00

Door Joep Meijsen

Amsterdam haalt defense

De Canadees Andrew Winnik versterkt het komende seizoen de blauwe lijn van Amstel Tijgers. De 26-jarige Canadees speelde delen van de afgelopen twee seizoenen in de East Coast Hockey League.

Gehinderd door een blessure kwam de uit Mississauga in Ontario afkomstige Winnik vorig seizoen maar tot 21 wedstrijden voor de Pensacola Ice Pilots, waar hij een teamgenoot was van ex-Geleen-aanvaller Rob Sich. Winnik nam in die wedstrijden één assist voor zijn rekening. Een jaar eerder kwam hij tot 58 wedstrijden voor Long Beach Ice Dogs, waarbij hij twee goals en acht assists oppikte.

Volgens Tommie Hartogs van Amsterdam betreft het dan ook een verdedigende verdediger. ‘Met hem proberen we een solide basis voor de verdediging neer te zetten. Omdat wij het afgelopen jaar met een aantal verdedigers speelden die voorheen aanvaller waren zoals Tanner en Schaafsma, gecombineerd met een aantal jonge verdedigers zoals van Oorschot, Gross, Jaspers en Roosendaal
die zich dit seizoen definitief bij de selectie voegt, waren wij op zoek naar een verdediger die als slot op de deur kan fungeren. In Winnik hopen we die speler te hebben gevonden."

Winnik speelde vier jaar college ijshockey bij Ferris State University, alvorens hij prof werd. Hij speelde hier onder meer samen met Chris Kunitz, die twee jaar geleden met Anaheim de Stanley Cup wist te winnen. Winnik is de eerste buitenlandse nieuwkomer bij Amsterdam. Eerder al verlengden Mark Tanner en Jochen Gross hun contract, terwijl onder meer international Ivy van den Heuvel ook zijn contract verlengde. De club zag Jimmy Raats en Tim Knudsen vertrekken naar Den Haag, terwijl Kevin Bruijsten het bij Essen in Duitsland gaat proberen.