Kemphanen kars close skate 1112

27 september 201207:38

Door Joep Meijsen

Amsterdam haalt Marcel Kars terug

Marcel Kars keert terug naar Amsterdam. De 35-jarige international gaat voor 'een bescheiden onkostenvergoeding' spelen voor de ploeg van Ron Berteling.

Daarmee keert Kars terug naar de club waar hij zijn Nederlandse loopbaan tien jaar geleden is begonnen. Kars maakte deel uit van de succesvolle teams van Amsterdam die de competitie aan het begin van deze eeuw domineerden. Hij won onder meer vier landstitels in Amsterdam.

De Nederlandse Canadees uit Toronto woont al jaren in Amsterdam en speelde voor het laatst in het seizoen 2009-10 in de hoofdstad. Daarna was hij actief voor Tilburg, Zoetermeer en afgelopen jaar voor Eindhoven. Daar was hij met tachtig punten in 44 wedstrijden de topscorer van de ploeg.

Kars is al sinds 2005 een vaste keuze in Oranje. Afgelopen voorjaar werd hij als opvolger van Bob Teunissen de nieuwe captain van de nationale ploeg. Die rol vervulde hij ook tijdens de Amsterdam International Ice Hockey Cup. Na Tim Knudsen is Kars de tweede nieuwkomer in de selectie van Ron Berteling. Eerder deze week maakte de Amsterdamse club al bekend dat international Joy Turpijn zijn contract met een jaar heeft verlengd.