Flyers hyrsky coach 0910

27 juni 201608:39

Door Joep Meijsen

Amsterdam in zee met Dave Hyrsky

Amstel Tijgers heeft de Canadees Dave Hyrsky benoemd tot hoofdcoach van het eerste team en hoofdtrainer bij de jeugd als opvolger van Ron Berteling.

Hyrsky was afgelopen seizoen actief in Noord-Amerika, maar woont al jaren in Nederland. Hij was hier in het verleden onder meer hoofdcoach bij Den Haag, Geleen, Tilburg en Heerenveen. Daarnaast was hij internationaal actief bij de nationale ploeg van Servië.

Daarmee heeft Amsterdam een opvolger gevonden voor Ron Berteling, die enkele weken geleden zijn taken neerlegde uit onvrede over de onzekerheid over zijn aanblijven. ''Na een aantal gesprekken met mogelijke kandidaten die voor beide partijen niet tot een bevredigend resultaat hebben geleid heeft het bestuur pas op de plaats gemaakt en zich breder georiënteerd. Het bestuur zag een nieuwe en uitdagende kans toen bleek dat Dave Hyrsky nog niet was vastgelegd voor komend seizoen', aldus het bestuur van Amsterdam in een toelichting.

Hyrsky krijgt met zijn aanstelling de volledige technische leiding over het ijshockey in Amsterdam. Tijgers nam vorig jaar deel aan de BeNeLiga en haalde als nummer vier in Poule A de play-offs.