24 mei 201307:40

Door Joep Meijsen

Amsterdam ziet af van Eredivisie

Amsterdam neemt komend seizoen niet deel aan de Eredivisie. Het bestuur van de club ziet geen mogelijkheden tot een sluitende begroting te komen voor volgend jaar.

Dat heeft het bestuur van Amsterdam G's besloten. De club wilde rond 1 juni de knoop doorhakken over de deelname om zo spelers en technische staf bij een negatief besluit de kans te geven een andere club te vinden. Nu moet de conclusie getrokken worden dat de financiële basis te wankel is om nog een jaar op het hoogste niveau te spelen.

Daarmee komt na twee jaar alweer een einde aan de comeback van Amsterdam op het hoogste niveau. Eerst werd onder de naam Amsterdam Capitals deelgenomen, een jaar later als de Amsterdam G's. Die laatste ploeg kon slechts na een publieke inzamelingsactie doorgaan in de Eredivisie en wist afgelopen seizoen twee wedstrijden te winnen.

In overleg met de jeugdtak van Amsterdam zal gekeken worden naar de mogelijkheid om een team in te schrijven in de Eerste Divisie. Het bestuur van de stichting achter de G's zal komend jaar benutten om te proberen een gezonde basis te kweken voor een terugkeer op het hoogste niveau.

Daarmee daalt het aantal clubs in de Eredivisie terug naar zeven. Eerder besloot Geleen naar alle waarschijnlijkheid door te gaan op het hoogste niveau, terwijl Dordrecht de stap omhoog wil maken uit de Eerste Divisie. Den Haag, Eindhoven, Geleen, Heerenveen, Herentals en Tilburg zijn de andere overgebleven deelnemers.

Delen