Hijs andre janssen medaille beker 1112

10 juni 201310:08

Door Joep Meijsen

Andre Janssen stopt bij Den Haag

Sponsor en bestuurslid Andre Janssen stopt bij Hijs den Haag. De voormalige ijshockeyer geldt als de motor achter de succesjaren van Den Haag de afgelopen periode.

Dat meldt Hijs op de eigen website. Afgelopen jaar deed Janssen al een stap terug bij de club, maar nu stopt hij helemaal met zijn activiteiten voor de club. 'Als bestuur betreuren we uiteraard dit besluit, maar respecteren het ook zeker. Andre heeft in de laatste zes jaar erg veel voor Hijs den Haag betekent', zegt interim-voorzitter Rob Molenkamp op de site.

Janssen werd ruim zes jaar geleden benaderd om het Haagse ijshockey, dat al een aantal jaren in de onderste regionen van de eredivisie meespeelde, nieuw leven in te blazen. Met inzet van veel energie en sponsorgeld slaagde hij erin het Haagse ijshockey een glorieperiode te bezorgen, die de sport in de stad sinds de jaren zeventig niet meer had gekend. Het leverde drie landstitels en een nationale beker op. Ook werd twee keer de North Sea Cup gewonnen.

Het bestuur zegt op dit moment volop bezig te zijn met het samenstellen van de ploeg. 'Wij willen ook dit seizoen weer een team op het ijs brengen dat meedoet om de prijzen', aldus Molenkamp.