Gijs tenbult coach

23 april 201717:44

Door Joep Meijsen

Andy Tenbult terug als coach bij Eaters

Andy Tenbult is terug als coach van Geleen. De Nederlandse-Canadees werd zondag door Geleen aangekondigd als opvolger van het trio Jacq Geurts, Marcel Houben en Hans Baggen.

Dat heeft Eaters bekendgemaakt. Het drietal had eerder al aangegeven niet beschikbaar te zijn voor komend seizoen. 'Het bestuur heeft in de afgelopen weken met een aantal potentiële coaches gesprekken gehad. Vervolgens was het een opgave om uit de verschillende kwalificaties en specifieke punten die de kandidaten hebben tot een goed oordeel te komen', zo meldt Eaters.

Uiteindelijk is daarbij de keus gevallen op Tenbult, die eerder al twee keer de technische leiding had in Geleen. Het meest recent coachte de voormalige Nederlandse international het Belgische Turnhout in de Beneliga. De aanstelling van Tenbult maakt deel uit van een volledige vernieuwing van de technische staf. (oud-)spelers Alf Philippen, Erik Tummers, Lambert Keulen completeren de technische staf als assistenten.

De technische staf, eerder was al bekend dat Peter Knops aanblijft als teammanager, gaat zich vanaf nu bezighouden met de samenstelling van de selectie. 'Ik heb het gevoel dat we grote stappen kunnen maken. Ik heb me tot doel gesteld om Geleen tot de top van Nederland en België te laten behoren', zo geeft Tenbult op de site van Eaters al een voorproefje van zijn ambities.

Geleen won vorig jaar de Ron Bertelingschaal en haalde de bekerfinale en de play-offs in de Beneliga. De ploeg miste echter de Final Four om het kampioenschap van Nederland.

Delen