WK2018 China Australie 10

26 april 201815:46

Door Joep Meijsen

Australiƫ blijft in race voor promotie

Australiƫ kwam in de vroege wedstrijd op donderdag terug uit achterstand tegen China om zo de hoop op promotie springlevend te houden. China blijft na drie speelronden puntloos.

Het was een spannende wedstrijd tussen twee heel verschillend spelende ploegen, maar Australiƫ sloeg uiteindelijk in de slotperiode toe om de winst naar zich toe te trekken. Daarmee speelt Australiƫ komende zondag tegen Nederland in ieder geval mee om promotie.

Het team kwam in de eerste periode achter via een goal van Zhang, die een goede schaatsactie afrondde voor het openingsdoelpunt. De tweede periode werd daarna gekenmerkt door veel straffen, maar teams die er niet in slaagden te profiteren van de powerplays.

China had in de slotperiode een uitstekende mogelijkheid om uit te lopen. De ploeg begon aan de wedstrijd met twee man meer op het ijs, maar zodra de powerplay voorbij was zorgde Haselhurst met een prima doelpunt voor de gelijkmaker.

Australiƫ was daarna de betere ploeg op het ijs, maar het duurde tot vijf minuten voor tijd voordat de ploeg toeslag. De in Tsjechiƫ geboren Josef Rezek sneedt vanaf de vleugel naar binnen en schoot hoog in het doel raak voor de 1-2. China liep daarna nog tegen een straf op, waardoor van een slotoffensief nog maar amper sprake was. Matt Armstrong zette een kroon op het duel namens Australiƫ met een treffer in het lege net.

Foto's: Marco Spelten

Delen