Dordrecht U19

5 december 201819:14

Door thijs.van.de.zanden@ijshockeynederland.nl

Back Check #4: U19-competitie, Sportgala's en Coaches Corner

IJshockey Nederland duikt iedere week in de rand- en achtergrondzaken rondom het ijshockey in Nederland. In de vierde editie veel aandacht voor de U19-competitie, verschillende sportgala's en hebben we natuurlijk de wekelijks terugkerende Coaches Corner.

U19-competitie

In dit artikel lichten we de hoogste jeugdcompetitie van ons land uit. Wat zijn de regels en hoe steekt de competitie in elkaar? Hieronder de regels.

  • In de U19-competitie nemen zeven teams het tegen elkaar op in een anderhalf competitie systeem, dit betekent dat ze drie keer tegen elkaar spelen. Twee keer thuis en √©√©n keer uit of √©√©n keer thuis en twee keer uit.
  • Bij een competitiewedstrijd worden er altijd twee punten verdeeld. Of de winnaar pakt ze allebei of ze verdelen de punt bij een gelijkspel.
  • Het nationaal vrouwenteam oefent in aanloop naar het WK tegen ieder U19 team √©√©n keer in de vorm van een uitwedstrijd. De resultaten van deze wedstrijden hebben geen invloed op de competitie.
  • In de U19-competitie mogen op basis van artikel 19 van het sportreglement doelverdedigers geboren in 1999 (U20) en 1998 (U21) uitkomen. Voordat deze doelverdedigers hun eerste competitiewedstrijd in deze leeftijdscategorie spelen, dienen zij via het teamregistratieformulier (longlist) te worden aangemeld.
  • In de U19-competitie mogen op basis van artikel 19 van het sportreglement maximaal vijf spelers geboren in 1999 (U20) en 1998 (U21) uitkomen. Voordat deze spelers hun eerste competitiewedstrijd in deze leeftijdscategorie spelen, dienen zij via het teamregistratieformulier (longlist) te worden aangemeld.
  • In de U19-competitie mogen onbeperkt meisjes/vrouwen uitkomen, ongeacht de leeftijd.

Competitiestand

Tot op heden is er één ongenaakbare ploeg in de rangschikking, namelijk de Eindhoven Kemphanen U19. Zij wonnen tot dusver al hun wedstrijden en staan alleen bovenaan met 14 punten uit 7 wedstrijden. De naaste belager van de Eindhoven Kemphanen zijn de Tilburg Trappers, die 10 punten wisten te bemachtigen uit 7 wedstrijden. De Amsterdam Tigers complementeren de top drie met 8 punten uit 7 wedstrijden. Komende zaterdag staat de topper op het programma tussen de Tilburg Trappers en Amsterdam Tigers. Voor de Tigers een must win om aansluiting te vinden met de top.

Stand U19 Competitie

Individuele statistieken

Hieronder hebben we enkele individuele statistieken verzameld van de beste goalgetters, de beste aanvallers en de beste aangevers

Sportgala's

Richting het einde van het jaar komen er traditioneel gezien ook weer de vele verschillende sportgala’s om de hoek kijken. Ook dit jaar zijn er weer twee ijshockeyploegen en een coach genomineerd bij hun gemeentelijke sportverkiezingen. Cairox Hijs Hokij Den Haag en Chris Eimers zijn genomineerd voor sportploeg en coach van het jaar bij het Haags Sportgala. En de Tilburg Trappers U19 is genomineerd voor Jeugdsportstimuleringsprijs Sportploeg Tilburg bij het Tilburgs Sportgala.

Hieronder hebben we de linken weergegeven die jullie leiden naar het stemloket. Breng jij ook je stem uit?

Cairox Hijs Hokij Den Haag

Chris Eimers

Tilburg Trappers U19

Coaches Corner

Voor alle ijshockeytrainers/coaches van Nederland hieronder nog een erg leerzame tekst over de link tussen fysieke en mentale vermoeidheid, samengesteld door Theo van Gerwen, de technisch directeur van IJshockey Nederland.

'Vermoeidheid is een van de sleutelfactoren die samenhangen met inspanningstolerantie en dus sportprestaties. Het kan worden gedefinieerd als een invaliderend symptoom waarbij de prestaties worden verminderd door de interactie tussen de perceptie van vermoeidheid en de feitelijke vermoeidheid van de betrokken spieren (Enoka, 2013). Het wordt algemeen erkend en onderzocht dat fysieke vermoeidheid een negatief effect heeft op de sportprestaties (Marcora et al. 2008).'

Wilt u meer weten van dit onderwerp, klik dan hier.

Delen