ALV 11 12 2018

12 december 201817:45

Door thijs.van.de.zanden@ijshockeynederland.nl

Back Check #5: ALV, Oliebollentoernooi en Coaches Corner

IJshockey Nederland duikt iedere week in de rand- en achtergrondzaken rondom het ijshockey in Nederland. In de vijfde editie aandacht voor de Algemene Ledenvergadering van IJshockey Nederland, het aankomende Oliebollentoernooi en natuurlijk de wekelijks terugkerende Coaches Corner.

Algemene Ledenvergadering IJshockey Nederland

Gisteren (11-12-2018) vond de jaarlijks Algemene Ledenvergadering plaats in Utrecht. In deze ALV zijn een aantal nieuwe reglementen goedgekeurd, zijn er twee bestuursleden herkozen en is de bond een nieuw erelid rijker.

Herkozen bestuursleden

Penningmeester Arjan van der Horst en secretaris Leonidas Pakos traden af en werden meteen herkozen door de ALV.

Nieuwe / Aangepaste reglementen

Tijdens de ALV zijn er enkele nieuwe / aangepaste reglementen ingevoerd, hieronder staan de verschillende onderwerpen per reglement.

Artikel 9: Nationale Transfers

Artikel 10 (was 9): Nationale transfers 'lagere' seniorendivisies, junioren- en vrouwendivisies.

Artikel 19 (wordt 20): Samenstelling teams

Artikel 20 (wordt 21): Dispensatie juniorenspelers.

Artikel 27 (wordt 28): Vriendschappelijke wedstrijden en toernooien

Artikel 29 (wordt 30): Weigeren te spelen

Artikel 30 (wordt 31): Wedstrijdtijd

Artikel 41 (wordt 42): Rangschikking

Voor de details van de ze aanpassingen kunt u hier klikken.

Ook is er tijdens de ALV een nieuw erelid benoemt. Het bestuur van IJshockey Nederland heeft Meine Dijkstra benoemt tot erelid van IJshockey Nederland.

Meine Dijkstra is in 1995 als vicevoorzitter toegetreden tot de tuchtcommissie van de ijshockeybond, waarna hij in 1997 voorzitter van de tuchtcommissie van de ijshockeybond is geworden, welke functie hij nu nog steeds bekleedt. In de algemene ledenvergadering van 17 december 2012 is Meine benoemd tot lid van verdienste van de ijshockeybond.

Oliebollentoernooi

Het Oliebollentoernooi is √©√©n van de vele jaarlijks terugkerende events van IJshockey Nederland in het kader van talentbegeleiding. Gedurende het gehele jaar cre√ęren we trainingsmomenten voor onze talenten in de ontwikkelingsteams. Het U12-team is hier onderdeel van. Naast de trainingen, toernooien, het ijshockeykamp in juni en andere activiteiten organiseren we tussen Kerstmis en Nieuwjaar het Oliebollentoernooi. Zestig kinderen worden verdeelt over vijf √† zes teams. Zij spelen voor de eeuwige roem, want dat is de beloning als je eenmaal het Oliebollentoernooi hebt gewonnen.

Wat nog veel belangrijker is dan de prestatie, is het samenzijn en het plezier van spelers onder elkaar. Uit het gehele land worden kinderen door elkaar gehusseld en op het einde van de dag zijn ze dikke maatjes (als ze dat al niet waren). FairPlay & Respect hebben de hoogste prioriteit. Naast het spelen genieten de kinderen van een heerlijke hutspot met vlees en natuurlijk Oliebollen. Voor de ouders worden workshops georganiseerd die te maken hebben met hun rol als ouder van een talent. Kortom een fantastische dag waar we niet op kunnen wachten.

Iedereen is welkom op 27 december in het IJssportcentrum te Tilburg. Aanvang is om 9.30 uur en de toegang is gratis.

Oliebollentoernooi logo

Coaches Corner

Voor alle ijshockeytrainers/coaches van Nederland hieronder nog een erg leerzame uitleg en video over de meerwaarde van Multiple Sports. Samengesteld door Technisch Directeur Theo van Gerwen:

'Steeds meer ijshockeyers gaan door met hun ijshockeyactiviteiten in de zomer. Zeker op jonge leeftijd (8-14 jaar) is dit niet altijd ideaal. Juist het beoefenen van andere sporten zorgt voor een algemene fysieke ontwikkeling. Juist door andere bewegingen te maken wordt de algemene motorische ontwikkeling gestimuleerd. Dus ga deze zomer aan de slag met andere sporten. Leg je schaatsen en stick voor even op zolder of in de schuur. In de video hieronder vertelt Tommy Renney over de theorie van multiple sports.'

Delen